Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Řím věří v další pomoc fotbalových bohů. ‚Můžeme dát tři góly,‘ tvrdí Schick

Sport

  16:26
Řím - Už proti Barceloně to dokázali a překvapili fotbalový svět. Před hráči AS Řím stojí v odvetě semifinále Ligy mistrů další přetěžký úkol – dohnat třígólovou ztrátu z prvního zápasu i proti Liverpoolu, kterému podlehli 2:5. „V obraně nejsou tak silní jako v útoku,“ připomíná útočník Patrik Schick.

Patrik Schick z AS Řím ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně. foto: ČTK/AP

Je to těžká překážka, ale v Římě moc dobře vědí, že nikoliv nepřekonatelná. Vždyť i s Barcelonou, španělským mistrem, prohráli první duel o tři góly. Doma pak výsledek 1:4 vymazali vítězstvím 3:0.

„Stejně jako proti Barceloně bude v hledišti skvělá atmosféra,“ uvádí Schick v rozhovoru pro klubový magazín, který citoval server Football Italia. „Na hřiště musíme vyběhnout beze strachu. S velkou kuráží a odhodláním,“ myslí si český forvard, který o víkendu vstřelil proti Chievu druhý ligový gól v řadě a podílel se na výhře 4:1.

V posledních týdnech hrává častěji, i na Liverpoolu si zahrál, jako střídající odkopal celý druhý poločas. Byl tak u toho, když domácí v závěrečných minutách polevili a nechali Řím dvěma zásahy celý dvojzápas zdramatizovat.

AS Řím - Liverpool

  • Středa 20.45, vysílá O2 TV Sport
  • Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)
  • První zápas: 2:5
  • Předpokládané sestavy, AS Řím: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Pellegrini - Schick, Džeko, El Shaarawy.
  • Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané.

„Na konci zápasu jsme měli možnost vidět, že jejich obrana není tak silná. Můžeme dát doma tři góly,“ věří Schick, který by v odvetě mohl nastoupit na pravé straně tříčlenného útoku.

„Lidé říkali, že na tuto pozici není stavěný, ale fyzicky se hodně zlepšil. Na křídle potřebujete hodně dobře běhat a Schick to dokáže,“ podotkl trenér Eusebio Di Francesco.

Římské mužstvo v této sezoně doma neinkasovalo ani v jednom z pěti utkání Ligy mistrů. „Známe svou opravdovou sílu a víme, že fanoušci jsou naším dvanáctým hráčem. V Římě jsme v Evropě ještě nedostali gól a porazili Chelsea i Barcelonu 3:0, což nám dodává sebevědomí. Máme padesátiprocentní šanci na postup,“ uvedl brankář Alisson Becker.

To Liverpool chce i po středečním duelu udržet neporazitelnost v aktuálním ročníku Champions League. „Doma jsme si vytvořili dobrý základ a teď musíme práci dodělat v Římě,“ prohlásil kouč Jürgen Klopp. Jeho svěřenci jsou nejproduktivnějším týmem hlavní fáze soutěže s 38 vstřelenými góly, hned 28 z nich obstaralo ofenzivní trio Salah, Firmino, Mané.

„Chceme vyhrát i v Římě a postoupit do finále. Domácí potřebují dát góly. Víme, že nás čeká pekelná atmosféra, takže musíme být připraveni fyzicky i psychicky,“ doplnil obránce Trent Alexander-Arnold.

Liverpool naposledy postoupil do finále LM v roce 2007, AS Řím dosud hrál pouze finále PMEZ v roce 1984, ve kterém prohrál právě s anglickým celkem. Utkání začne ve 20:45 hodin, hlavním rozhodčím bude Damir Skomina ze Slovinska.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...