Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Odchod byl pro mě živé téma, přiznává Rosický. Jenže záleží na Arsenalu

Sport

  16:48
PRAHA - Až se z reprezentační akce vrátí do Londýna, fotbalista Tomáš Rosický bude vědět, jestli s Arsenalem spojí i jubilejní desátý rok kariéry. „Arsenal má na mě opci ještě na další sezonu, všechno je v jeho rukách. Po reprezentaci se to začne řešit,“ poznamenal Rosický.

Tomáš Rosický slaví gól v dresu Arsenalu. foto: Reuters

Přitom se mohlo stát, že by v Arsenalu nedokončil ani letošní ročník. V lednu uvažoval o tom, že klub, který si zamiloval a fanoušci milují jeho, opustí.

„Abych byl upřímný, tak letos v lednu to u mě bylo nejintenzivnější, co jsem tady,“ přiznal Rosický, který se do Prahy vydal na sobotní kvalifikační zápas proti Lotyšsku.

Jak blízko jste byl odchodu z Arsenalu?
Když do Vánoc ani jednou nenastoupíte v základní sestavě a zároveň se otevírá přestupové období, tak je odchod téma. Přemýšlíte, jestli je čas odejít. Stejné to bylo u mě, bylo to hodně živé, ale Arsenal řekl, že mě neprodá a tím to skončilo.

Byla možnost odejít do jiného anglického klubu, nebo spíš do zahraničí?
Ve hře byly obě možnosti, ale už je to pryč.

A být jen na vás? Jak se rozhodnete v létě, když Arsenal opci neuplatní?
Nejsem v situaci, že bych to rozhodl sám. Je na to čas.

Tomáš Rosický (druhý zleva) slaví se spoluhráči z Arsenalu svůj gól proti...
Tomáš Rosický slaví se spoluhráči z Arsenalu svůj gól proti Evertonu.

O odchodu jste uvažoval, protože jste nenastupoval. Od vánočních svátků se situace změnila, sedmkrát jste byl v základní sestavě, do dalších osmi zápasů naskočil jako náhradník. V posledních dvou týdnech jste však marodil a hrál jen pár minut v sobotu v Newcastlu. Jak jste na tom teď?
Všechno v pořádku, měl jsem sice virózu, ale už jsem se z toho dostal. Cítím se dobře.

V minulých dnech jste však přišel o odvetu osmifinále Ligy mistrů, kterou Arsenal v Monaku sice vyhrál, ale stejně vypadl. Jak to v klubu vzali?
Jsme smutní, měli jsme velkou šanci jít dál, protože Monako není týmem, který by nás měl vyřadit. Ale vlastní hloupostí jsme si to zkazili.

Vrbova nominace: jeden útočník, žádní nováčci a řada navrátilců

S vaším herním vytížením jste spokojený?
Od nového roku se to změnilo, začali jsme hrát i lepší fotbal. Opravdu jsme se proti podzimu zvedli. Vždyť v roce 2015 jsme v Premier League nejlepší.

Poslední roky je to s vámi podobné: podzim hrajete málo, na jaře víc. Čím to?
Fakt nevím, taky mě to zajímalo. Zařídím, abyste mohli na tiskovku a zeptali se trenéra. Jasně, dělám si legraci.

Situace k lepšímu se otočila po Vánocích. Jak si to vysvětlujete? Bylo to, že jste pomohl gólem k výhře nad Queens Parkem?
Dostal jsem šanci, dal gól, což mi asi pomohlo. Od té doby mě tam trenér začal dávat víc. Ale proč jsem na podzim skoro vůbec nehrál, o tom jsme se nebavili.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč