Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Schickovo Lipsko vyloupilo Tottenham. Bergamo rozstřílelo v milánském exilu Valencii

Patrik Schick v akci během osmifinále LM. foto: Reuters

Aktualizováno
Londýn/Milán - Fotbalisté Lipska s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na stadionu Tottenhamu 1:0. Zápas v Londýně rozhodl v 58. minutě proměněnou penaltou Timo Werner. Postupu do čtvrtfinále se výrazně přiblížil nováček soutěže Bergamo, který doma porazil Valencii 4:1 i díky dvěma gólům Hanse Hateboera. Odvety jsou na programu v úterý 10. března.
  22:58aktualizováno  23:14

Lipsko při premiéře ve vyřazovací fázi LM začalo velkým náporem. Schick po 30 vteřinách vystřelil o kousek vedle a ve druhé minutě Angeliňo trefil tyč. Při první velké šanci Tottenhamu zase Bergwijna vychytal gólman Gulácsi.

Hosté byli v prvním poločase nebezpečnější a anglického soupeře, kterému chyběli zranění klíčoví útočníci Kane a Son Hung-min, přestříleli 12:3. Aktivní Schick hlavičkoval těsně mimo, Wernerovu střelu zase vyrazil brankář Lloris.

Německý tým odstartoval i druhou půli aktivně. Laimera v pokutovém území fauloval Davies a nařízenou penaltu v 58. minutě proměnil Werner. Německý reprezentant všech sedm gólů v LM vstřelil venku.

Hans Hateboer vstřelil do sítě Valencie dvě branky.

Vzápětí mohl zvýšil Schick, ale z dobré pozice Llorise nepřekonal a dál čeká na premiérovou trefu v Champions League. V 73. minutě se vyznamenal také Gulácsi a Lo Celsův přímý kop vytáhl na tyč. V závěru už Lipsko nadějný výsledek udrželo.

Bergamo na milánském San Siru, kde musí hrát domácí zápasy LM, otevřelo skóre v 16. minutě. Kapitán Gómez v šestnáctce našel Hateboera a nizozemský bek zaznamenal premiérový gól v soutěži. Domácí pak měli štěstí při tyčce Torrese a ve 42. minutě zvýšil Iličič ranou pod břevno.

Atalanta přidala mezi 57. a 62. minutou další dvě branky, o které se postarali Freuler a znovu Hateboer. Po chvilce Valencii trochu vrátil do hry střídající Čeryšev těsně po příchodu na trávník, ale Bergamo už větší drama nepřipustilo.

Patrik Schick v akci během osmifinále LM.
Hans Hateboer vstřelil do sítě Valencie dvě branky.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Atalanta Bergamo - Valencie CF 4:1 (2:0)
Branky: 16. a 62. Hateboer, 42. Iličič, 57. Freuler - 66. Čeryšev. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett - Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: Hateboer (Bergamo). Diváci: 44.236.

Sestavy: Bergamo: Gollini - Tolói, Palomino, Caldara (75. Zapata) - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Pašalič (90.+2 Tameze) - Iličič, A. Gómez (81. Malinovskij). Trenér: Gasperini.

Valencie: Doménech - Wass, Mangala, Diakhaby, Gayá - Torres, Parejo, Kondogbia, Soler - Guedes (64. Čeryšev), M. Gómez (73. Gameiro). Trenér: Celades.

Tottenham Hotspur - RB Lipsko 0:1 (0:0)
Branka: 58. Werner z pen. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongur - Kalkavan (video, všichni Tur.). ŽK: Lo Celso, Davies, Lamela - Sabitzer, Werner, Nkunku. Diváci: 60.095.

Sestavy: Tottenham: Lloris - Aurier, Sánchez, Alderweireld, Davies - Fernandes (64. Lamela), Winks - Lo Celso, Alli (65. Ndombélé), Bergwijn - Lucas Moura. Trenér: Mourinho.

Lipsko: Gulácsi - Klostermann, Ampadu, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Laimer (83. Forsberg), Angeliňo - Nkunku (74. Haidara), Schick (77. Poulsen), Werner. Trenér: Nagelsmann.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...