Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Silvestr bez tradičního derby pražských "S". Pořadatelé věří v letní náhradu místo setkání legend

Sport

  12:02
Praha - Poprvé po 34 letech se kvůli koronavirové pandemii a situaci v Česku neuskuteční Silvestrovské derby fotbalových internacionálů mezi Slavií a Spartou. Pořadatelé věří, že tradiční klání v Edenu by mohlo v červnu nahradit setkání legend obou pražských klubů.

Momentka ze silvestrovského derby. sparťan Tomáš Hübschmann si připíjí se slávistou Stanislavem Vlčkem. foto:  Michal Šula, MAFRA

„Vzhledem k současné situaci v naší zemi a především k vývoji protiepidemického systému jsme bohužel nuceni zrušit Silvestrovské derby v letošním roce,“ uvedli organizátoři na facebooku. 

Silvestrovské derby bývalých fotbalistů Sparty a Slavie 31. prosince 2019 v...
Momentka ze silvestrovského derby. sparťan Tomáš Hübschmann si připíjí se...

„Aktuálně se PES nachází ve čtvrtém stupni, byť svou hodnotou 76 bodů spadá do pátého. I kdyby se dokázal dostat do třetího stupně, není možné při omezení počtu 50 osob derby uspořádat,“ stojí v prohlášení. 

Trenér Bohemians Klusáček: Je to porušení regulérnosti ligy, Slavia měla čtyři dny na odpočinek navíc

„Proto jsme byli nuceni učinit toto smutné rozhodnutí. Pevně věříme, že situace dovolí, abychom si letošní derby vynahradili v červnu příštího roku, kdy bychom rádi uspořádali setkání legend Slavie a Sparty,“ dodali pořadatelé. 

Tradiční Silvestrovské derby internacionálů nad 35 let se hrálo nepřetržitě od roku 1986 a už 17 ročníků má za sebou také souboj veteránů pro hráče nad 45 let. 

Kvůli koronaviru se letos neuskuteční ani vánoční turnaj internacionálů, který se poprvé po 24 letech z technických důvodů nehrál už vloni.

Autor: