130 let

Otepka (vlevo) bojuje se Suchým. | foto: ČTK

Slavia přestřílela Baník

Sport
  •   19:36
OSTRAVA - Fotbalisté Slavie zvítězili v dnešní dohrávce 5. kola první ligy v Ostravě 3:2 a bodově se dotáhli na druhé místo. Sešívaní potvrdili, že se jim na hřišti Baníku dlouhodobě daří.

Slavia sice v posledním ligovém kole rozdrtila Střížkov, ale formu nepotvrdila v předkole Ligy mistrů. Dnes ji čekal výjezd do Ostravy, kde se jí daří a úřadující mistr potvrdil lepšící se ligovou formu. Baník na vlastním hřišti neustále jen dotahoval.

Po celý zápas si však udržovala vedení Slavia a cenné vítězství dotáhla do konce. Za Baník se trefil Mičola a Svěrkoš, na druhé straně dvakrát Belaid a tradičně Necid. Belaida pochválil i Karel Jarolím. "Hraje na pozici, kde by měl podporovat útok a to splnil," pochválil ho trenér Jarolím. Podle jeho protějšku Večeřy rozhodlo to jak rychle šli hosté do dvoubrankového vedení: "Nechali jsme jim tam prostor a to rozhodlo," řekl lodivod domácích.

Výsledek:

Baník Ostrava - Slavia Praha 2:3 (1:2)

Branky: 23. Mičola, 72. Svěrkoš - 22. a 65. Belaid, 16. Necid. Rozhodčí: Jech - Filípek, Pelikán. ŽK: Bolf - Belaid, Šiklič, Necid. Diváci: 15.053.

Autor: Lidovky.cz