130 let

Snad se zítra fandové Slavie dočkají. | foto: ČTK

Slavia touží po prvních bodech

Sport
  •   14:16
PRAHA - Již ve středu rozehrají fotbalisté Slavie Praha a Příbrami druhé kolo první ligy. Zápas se uskuteční o dva dny dříve oproti původnímu plánu, protože v pátek hostí stadion v Edenu koncert skupiny Iron Maiden. Oba týmy chtějí napravit porážky, kterými vstoupily do sezony.

Příbramští prodloužili prohrou 0:1 s Brnem svůj střelecký půst v nejvyšší soutěži již na 471 minut. Na ligový gól čekají už od předminulé sezony, po níž sestoupili do druhé ligy. Slávisté začali obhajobu titulu porážkou 1:2 v Liberci a kouč Karel Jarolím kritizoval především individuální chyby, které zápas rozhodly.

Proti Příbrami se Slavii daří. Naposledy s ní prohrála před pěti lety, od té doby si připsala pět výher a dvě remízy. "V domácím prostředí je naší povinností zvítězit. Věřím, že i naši fanoušci vytvoří kulisu, která nás požene za třemi body," řekl Jarolím. "Musíme být především důrazní v koncovce a vyvarovat se individuálních chyb, které nás připravily o body v Liberci," uvedl kouč Slavie. Očekává, že soupeř se zaměří na důslednou obranu.

Jarolím naznačil, že dojde ke změnám v sestavě. "Střídající hráči v Liberci přinesli oživení," prohlásil. Jediný gól Slavie dal útočník Necid krátce po svém příchodu na hřiště. Už v prvním poločase musel odstoupit zraněný Toleski, kterého nahradil Šenkeřík.

Zápas začíná v Edenu v 18:00.

Předpokládané sestavy: 

Slavia: Vaniak - Suchý, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, M. Jarolím, Švento - Necid, Šenkeřík. 

Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Huňa, Nechvátal, Oguzhan, Kalabiška - De Oliveira, Borek. 

Absence: Dřížďal, Šmicer (oba zranění), Toleski (nejistý start) - Klesa, Costa (oba zranění).

Autor: ČTK