130 let
Kouč Koubek a Bolf se radují z gólu Baníku.

Kouč Koubek a Bolf se radují z gólu Baníku. | foto: ČTK

Sparta přehrála lídra ligy, Příbram porazila Plzeň gólem Huni

Sport
  •   18:11aktualizováno  20:15
PŘÍBRAM - Shodně vítězstvím domácích 1:0 odstartovalo dnes sedmé kolo české nejvyšší fotbalové soutěže. Další podobnost zápasů byla i v tom, že hostující tým v obou případech dohrával o deseti. V televizním utkání pak Sparta přehrála vedoucí Jablonec 2:0. Slavia remízovala v Liberci 1:1.

1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

 Branka: 23. Huňa.
Rozhodčí: Jech - Slavík, Pelikán. ŽK: Šmejkal, Tarczal - Hájovský, Navrátil, Rajtoral. ČK: 67. Bystroň (Plzeň).
Diváci: 3027.

Fotbalisté Příbrami v sedmém kole nejvyšší soutěže porazili Plzeň 1:0. Tři body a posun do horní poloviny tabulky jim zajistil kapitán Daniel Huňa. Naopak hosté, kteří skoro půl hodiny dohrávali bez vyloučeného stopera Davida Bystroně, smutnili po předchozích dvou výhrách.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1:0 (1:0)

 Branka: 25. Bolf.
Rozhodčí: Paták - Filípek, Mencl. ŽK: Demeter, Heidenreich. Diváci: 5356.

Hubené vítězství 1:0 nad Bohemians Praha vydřeli v sedmém kole fotbalisté Ostravy. O výhře rozhodl v 25. minutě přesnou hlavičkou zkušený stoper René Bolf. Domácí do přestávky ještě pár slibných situací nevyužili a ve druhé půli měl více ze hry soupeř, jenž ovšem z platonické převahy nic nevytěžil.

AC Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:0 (0:0)

Branky: 59. Kušnír, 70. Wilfried.
Rozhodčí: Adam - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Řepka - Jarolím.
Diváci: 7521.

Na Letné dnes necelých osm tisícovek diváků sledovalo bitvu prního celku se sedmým. Jako lídr tabulky ovšem do Prahy přijeli hosté. S pěti záložníky v sestavě v první poločase Spartě mnoho nedovolili, naopka měli  měli šanci jít do vedení. Ve druhém poločase se obraz hry zcela změnil a Jablonec se hlavně bránil. Kýžený gól domácích přišel z kopačky Kušníra. Druhý gól pak přidal Wilfried.

Slovan Liberec - Slavia Praha 1:1 (1:1)

 Branky: 19. Gebre Selassie - 10. Belaid.
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Liška, Dočkal, Dejmek - Vasiljevič.
Diváci: 6031.

Šanci jít do vedení v tabulce propásl obhájce titulu. Slavia byla na hřišti Liberce lepším týmem, šla dokonce zásluhou Belaida do vedení, ale nakonec si odváží pouze bod. Za domácí srovnal ranou z hranice pokutového území Gebre Selassie, poté už dokázali další situace ubránit, rozhočí jim navíc odpustil minimálně jednu penaltu.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz