Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

V Edenu zaujal Zeman na tribuně, kritizovaný odchod diváků, vysmívání od sparťanů a bučení na Lukaka

Sport

  14:10aktualizováno  15:48
PRAHA - Středeční duel Ligy mistrů mezi Slavií a Interem Milán (1:3) přinesl celou řadu nečekaných událostí. Poprvé se na stadion v Edenu podíval prezident Miloš Zeman, kterého doprovázeli dcera Kateřina, kancléř Vratislav Mynář a předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Kolář: Nemá smysl ze Slavie odcházet, příští rok chci něco v Lize mistrů s týmem dokázat

Ten po zápase svým oblíbeným způsobem, tedy pomocí Twitteru, pogratuloval Interu k výhře, svým hráčům za výkon a fanouškům za podporu.

A především poukázal na slzy v očích kouče Slavie Jindřicha Trpišovského.

„Děkuji týmu. Viděl jsem slzy v Jindrových očích a smutek hráčů, ale v souboji s giganty se nemáme za co stydět,“ napsal na svůj twitterový šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

A skutečně. Trpišovský bral porážku jako katastrofu a nejspíš nejhorší zklamání ve svém životě.

„Katastrofa. Jsem teď hrozně prázdný, všichni to cítíme jako hroznou ránu, že lidi odcházejí i po třetím domácím zápase ze stadionu s prohrou. Odehráli jsme hořké zápasy. Zůstává ta pachuť z těch výsledků, to nás strašně mrzí,“ uvedl po zápase.

Antonio Conte v očekávání.
Martínez slaví svou druhou branku s fanoušky Interu.

Tvrdík stejně jako Trpišovský po zápase pochválili fanoušky za jejich výkon po celý zápas. Mezi nimi se však objevili i „takyfanoušci“, kteří odcházeli ze zápasu předčasně po třetím inkasovaném gólu, což skalní příznivce Slavie rozlítilo. 

Na sociálních sítích probíhala debata, že takové diváky si fanoušci Slavie na svém stadionu nepřejí.

Sociálními sítěmi probíhalo i popichování ze strany fanoušků Sparty, kteří před třemi lety Inter v Evropské lize doma porazili 3:1.

Posledním tématem, které se hodně řešilo, je bučení na belgického útočníka Interu Romelua Lukaka z kotle fanoušků Slavie, po němž čeká pražský klub zřejmě tučná pokuta od disciplinární komise UEFA.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...