130 let
Sir Alex Ferguson sleduje své bývalé svěřence z Manchesteru United v utkání s...

Sir Alex Ferguson sleduje své bývalé svěřence z Manchesteru United v utkání s Wolfsburgem. | foto: Reuters

VIDEO: Ferguson se po operaci mozku vrátil poprvé na Old Trafford, byl přivítán bouřlivým potleskem

Sport
  •   8:00
MANCHESTER - Bývalý manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson se dočkal ovací ve stoje. Poprvé od květnové operace mozku totiž navštívil sobotní zápas na Old Trafford, kde Manchester United remizoval s Wolves 1:1.

Šestasedmdesátiletý Skot byl okamžitě při příchodu na své tradiční místo před úvodním výkopem odměněn mohutným potleskem.

„Bylo to samozřejmě dlouhé čekání. Nyní ale dělám kroky vpřed, doktoři mi říkají, co dělat a můj stav se postupně zlepšuje,“ dodal veleúspěšný kouč.

Druhý potlesk přišel v 27. minutě. To proto, že skotský stratég působil právě 27 let ve službách Manchesteru United.

Jeho poslední návštěva Old Trafford se datovala ke dni 29.dubna. To se rozloučil s Arsenem Wengerem, jenž složil funkci v Arsenalu. Ferguson mu předal pamětní trofej.

Když před zápasem dával Ferguson rozhovor oficiální televizi Manchesteru United, řekl:„ Jsem trochu nervózní. Abych byl upřímný, možná i relativně napjatý. Na posledním zápase jsem byl už fakt hodně dlouhou dobu dozadu,“ netajil se Skot.

Velkou radost mu ale svěřenci Josého Mourinha neudělali. Před 74,489 diváky totiž pouze remizovali s Wolves 1:1, když na Fredovu branku z 18. minuty dokázal zareagovat v 53. minutě Joao Moutinho.

Autor: