130 let
Obránce Peter Čögley.

Obránce Peter Čögley. | foto: instagram- Peter Čögley

VIDEO: Gesto fair play na Slovensku. Bývalý bek Bohemians odvolal spornou penaltu, zdůvodnil to výchovou své dcery

Sport
  •   13:48
Zlaté Moravce - Na Slovensku došlo k události, která se v současném fotbalu nevidí tak často. Obránce celku Zlaté Moravce-Vráble Peter Čögley se v utkání proti Seredi po kontaktu s brankářem Yakubem sesunul k zemi a rozhodčí odpískal penaltu. Dvaatřicetiletý slovenský zadák ale sám za sudím přišel a řekl mu, ať pokutový kop odvolá.

Zápas Zlatých Moravců proti Seredi neměl pofle prognóz nabídnout příliš atraktivní podívanou, přesto se o něm nakonec bude mluvit ještě dlouho.

Může za to situace ze druhého poločasu. Nigerijský brankář Mathew Yakubu neudržel poměrně jednoduchý centr v rukavicích, v pokutovém území Seredi vznikl chaos a po sérii odrazů se míč dostal k Peterovi Čögleyovi, o kterého Yakubu lehce zavadil.

Hlavní rozhodčí Dohál neváhal a ukázal na značku pokutového kopu, po vlně protestů ze strany hráčů Seredi za ním ale přišel sám Čögley a Dohála poprosil, ať penaltu odvolá.

Po následném zrušení pokutového kopu byl Čögley odměněn potleskem obou střídaček za férové gesto. „Mám malou dceru, které v životě chci ukázat, že je důležité být férový a čestný. Už odmalička jsem takto byl vychovávaný, když penalta není, tak není,“ prohlásil po utkání dvojnásobný mistr slovenské ligy s Trenčínem či bývalý hráč pražských Bohemians.

Zlaté Moravce nakonec zvítězili nad Seredí 1:0 a v tabulce slovenské ligy se drží aktuálně na pátém místě.

Autor: David Ako