130 let

Tomáš Souček slaví s Vladimírem Coufalem | foto: Reuters

VIDEO: Konečně se mi podařilo vstřelit normální gól, navíc vítězný, těší zachránce West Hamu Součka

Sport
  •   12:11
Londýn - Trnul a s napětím čekal na verdikt sudího. Pak si Tomáš Souček odfoukl - žádný ofsajd! Český fotbalový reprezentant ve službách West Hamu se mohl radovat ze svého prvního gólu v sezoně Premier League. A jeho trefa z první minuty nastavení se nakonec ukázala jako vítězná, protože West Ham navzdory vyhrocené koncovce uhájil v 8. kole anglické ligy proti Fulhamu vedení 1:0.

Souček se prosadil z vápna přízemní střelou k tyči poté, co mu přihrál Said Benrahma. „Upřímně jsem se bál, protože rozhodčí musel zkontrolovat, jestli gólu nepředcházel ofsajd,“ citoval Součka klubový web.

Tomáš Souček slaví s Vladimírem Coufalem
Tomáš Souček slaví gól

Pětadvacetiletý defenzivní záložník vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League. „Mám z něj velkou radost. V této sezoně jsem měl hodně šancí. Skóroval jsem proti Wolverhamptonu, ale branku nakonec označili za vlastní. Konečně se mi podařilo vstřelit normální gól, navíc vítězný. Jsem hrdý na to, jak jsme hráli,“ vydechl s úlevou bývalý kapitán pražské Slavie.

Rozhodující akci pochválil i Moyes. „Said Tomášovi parádně přihrál. Tomáš přidá další góly, o tom není pochyb,“ prohlásil skotský kouč.

Utkání bylo napínavé až do konce. Fulham dostal šanci vyrovnat z pokutového kopu v osmé minutě nastavení. Ademola Lookman se pokusil o „panenkovské“ zakončení, kterému však chyběla razance a brankář Lukasz Fabiaňski míč chytil.

„Bylo to velké drama. Celý zápas to bylo těžké, ale potřebovali jsme vyhrát. Snažili jsme se prosadit celou dobu. Lukasz nás v poslední vteřině zachránil,“ konstatoval Souček.

West Ham prožil další infarktové finále. Před třemi týdny na hřišti Tottenhamu získal bod poté, co v závěru smazal tříbrankové manko a vytěžil bod za remízu 3:3.

„Závěry, které teď ve West Hamu prožíváme, trenérovu srdci nesvědčí, to je jisté. Na Tottenhamu to bylo pro srdce dobré, ale nevím, jestli to tak bylo proti Fulhamu. Naštěstí jsme zvítězili a získali důležité tři body,“ lebedil si Moyes.

Londýnský klub v Premier League naplno bodoval po třech kolech. „Měli jsme hodně náročný program, hráli jsme proti mužstvům z elitní šestky. Proti Fulhamu jsme chtěli tři body, abychom se posunuli v tabulce. Teď nás čeká reprezentační pauza. Máme radost, že jsme před ní vyhráli,“ dodal Souček.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz