Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Návrat italského fotbalu. Rebičův kung-fu kop za červenou či Ronaldova neproměněná penalta

Ante Rebič dostává červenou kartu za tvrdý zákrok na Danila. foto: Reuters

Turín - Fotbal v Itálii se vrací do normálu. Po třech měsících díky lepšímu skóre postoupil do finále národního poháru Juventus přes AC Milán. Cristiano Ronaldo neproměnil penaltu, Ante Rebič předvedl brutální zákrok, za který byl vyloučen.
  13:31

První zápas semifinále se hrál na San Siru už 13. února, poté se na začátku března fotbal na Apeninském poloostrově zastavil kvůli šíření koronaviru. Páteční odveta začala minutou ticha za oběti nemoci covid-19, která Itálii těžce postihla, a poté potleskem pro zdravotníky.

Už v 16. minutě dostal Juventus šanci jít do vedení, když Andrea Conti zahrál v pokutovém území rukou. K míči se postavil hvězdný Portugalec Ronaldo, jenž v prvním duelu z penalty vyrovnal v nastavení, ale tentokrát neskóroval. Nastřelil jen pravou tyč branky Gianluigiho Donnarummy, který směr vystihl a signalizoval, že si na míč sáhl.

Za několik okamžiků ale fotbalisté AC Milán vystřízlivěli z naprosté euforie, když Ante Rebič nesmyslně sestřelil svou kopačkou obránce Danila a po přezkoumání VARem dostal červenou kartu.

Chorvatský útočník sice nejdříve obdržel žlutou kartu, po přezkoumání záznamu už ale neměl hlavní sudí utkání Daniele Orsato jinou variantu.

Juventus početní výhodu i přes 17 střel nedokázal využít, vzhledem k výsledku prvního zápasu 1:1 ale postoupil do finále národního poháru. Tam se utká s vítězem duelu mezi Neapolí a Interem Milán.

„Vrátit se po třech měsících k postranní čáře a vidět na hřišti týmy je dobrý pocit, i když bez fanoušků to není to samé. Byl jsem hodně překvapený a spokojený s naší úvodní půlhodinou. Rychle jsme se přesouvali s míčem a ještě před červenou kartou jsme zápasu naprosto dominovali,“ řekl po utkání trenér Juventusu Maurizio Sarri.

Italská liga, kterou vede Juventus o bod před Laziem, bude pokračovat 20. června.

Autoři: ,