130 let
Mohamed Diamé střílí velmi náhodný gól.

Mohamed Diamé střílí velmi náhodný gól. | foto: Lidovky.cz

VIDEO: Nejnáhodnější gól všech dob? Diamé se ani nedíval na bránu

Sport
  •   11:41
BRIGHTON/PRAHA - Opravdu málo musel udělat útočník fotbalového Newcastlu Mohamed Diamé, aby vstřelil gól, který obletí svět. Stačilo zády k bráně nastavit patu.

V zápase dvou nejlepších celků druhé nejvyšší anglické fotbalové ligy vedl Brighton po proměněné penaltě Murrayho ze 14. minuty a dlouho to vypadalo, že tento gól bude vítězný. Pak ale zasáhla náhoda.

V 81. minutě Newcastle kopal roh, centrovaný míč vyboxoval brankář Brightonu David Stockdale k hranici velkého vápna, kde číhal záložník hostí Christian Atsu. Jeho volej se však opravdu nepovedl a místo do brány mířil kamsi k rohovému praporku.

V cestě míči mimo hrací plochu však stála dvojice Atsuových spoluhráčů. „Střelu“ nejprve reflexivně tečoval střídající Darryl Murphy a míč se tak odrazil přímo na Senegalce Diamého, jenž jakoby bez zájmu o akci zády k bráně pouze nastavil svou patu. Míč ve vší své nevyzpytatelnosti doplachtil obloučkem přímo do růžku brány bezmocného Stockdalea.

zdroj: www.youtube.com

Jak ironicky poznamenal deník Telegraph, Diamé při své gólové akci udělal pouze to, čím byl typický po celý zápas - vyvinul velmi malou snahu. I to však někdy stačí ke slávě.

Dílo zkázy Brightonu bylo dokonáno, když o osm minut později vstřelil vítězný gól hostí Ayoze Perez. Newcastle tak díky výhře 2:1 vystřídal Brighton v čele EFL Championships, kde má před svým středečním soupeřem náskok dvou bodů.

Autor: oka