Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Průšvih brankáře Neuera. Na dovolené v Chorvatsku zpíval pronacistickou píseň

Sport

  16:19
Záhřeb - Na průšvih si na dovolené v Chorvatsku zadělal kapitán Bayernu Mnichov Manuel Neuer. Úspěšný gólman byl na videonahrávce zachycen, jak zpívá kontroverzní pronacistickou píseň.

Manuel Neuer se zasloužil o pěkný skandál. foto: Reuters

Na videu je zřejmé, že si Manuel Neuer užívá dovolené v Chorvatsku naplno. Po boku svého kamaráda brankáře Toniho Tapaloviče, v obležení přátel i dobrého piva se však na pobřeží Jaderského moře nevyhnul nepříjemnému skandálu: z jeho úst je totiž dobře čitelný text kontroverzní písničky: „Lijepa li si.“ (Jsi krásná.)

Song odkazuje na oblast Bosny a Hercegoviny, která byla v 90. letech 20. století nárokována chorvatskými nacionalisty a má silně pravicové vazby.

Jejím autorem je zpěvák Marko Perkovič, který píseň napsal v roce 1998. A právě kvůli svým textům a způsobu vystupování byl v několika zemích Evropy zakázán. Muž, jenž se prezentuje pod pseudonymem Thompson, který získal podle slavného samopalu používaného během války v Jugoslávii, neskrývá své sympatie k Ustašovcům, již jsou považovaní za chorvatské fašisty.

klamaní němečtí fotbalisté po návratu z MS 2018, Manuel Neuer mluví s novináři.
Německý gólman Manuel Neuer nezabránil výhře Francouzů. Během utkání dvakrát...

Jeden z nejlepších světových brankářů zatím situaci sám nekomentoval, podle slov jeho agenta nemluví chorvatsky, a písni tak nerozumí.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!