Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Schick slaví postup do semifinále Ligy mistrů. S Lipskem vyřadil Atlético Madrid

Sport

  23:05
Lisabon - Fotbalisté Lipska porazili ve čtvrtfinále Ligy mistrů Atlético Madrid 2:1 a ve svém prvním semifinále se utkají s francouzským šampionem Paris St. Germain. Český reprezentant Patrik Schick přišel do hry v 83. minutě za vyrovnaného stavu místo střelce úvodní branky Daniho Olma. Utkání rozhodl v 88. minutě další střídající hráč Tyler Adams.

Hráči Lipska drželi podle očekávání od úvodních minut více míč na svých kopačkách, první poločas ale nabídl vyrovnaný souboj bez větších šancí. Jediný vážnější zákrok musel v úvodu předvést brankář německého celku Peter Gulácsi při prudké střele Yannicka Carrasca na přední tyč.

Skóre se změnilo až krátce po změně stran. V 51. minutě našel Marcel Sabitzer jemným centrem Olmovu hlavu a španělský ofenzivní univerzál vstřelil za Lipsko svůj první gól v Lize mistrů po zimním příchodu z Dinama Záhřeb.

V 70. minutě ale Lukas Klostermann fauloval ve vápně střídajícího Joaa Félixe a Atlético dostalo šanci srovnat z pokutového kopu. Gulácsi sice vystihl směr, na Félixovu utaženou střelu ale nedosáhl.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna se nakonec přece jen stali historicky pátým německým týmem, který prošel mezi nejlepší čtyři celky milionářské soutěže.

Patrik Schick po brance do sítě Bayeru Leverkusen.
Český reprezentant Patrik Schick s přítelkyní Hanou

Dvě minuty před koncem základní hrací doby napřáhl Adams zpoza pokutového území a jeho střelu srazil do protipohybu a mimo dosah vlastního gólmana Jana Oblaka stoper Stefan Savič.

Semifinále mezi Lipskem a Paris St. Germain je na programu v úterý. Stejně jako celá dohrávka Ligy mistrů se odehraje na neutrální půdě v Lisabonu a bez diváků na stadionu.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů (v Lisabonu):

Lipsko - Atlético Madrid 2:1 (0:0)
Branky:
51. Olmo, 88. Adams - 71. Joao Félix z pen. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Gil (video, všichni Pol.). ŽK: Klostermann, Kampl, Haidara - Lodi, Giménez. Bez diváků.

Lipsko: Gulácsi - Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino - Sabitzer (90.+1 Mukiele), Kampl, Laimer (72. Adams) - Nkunku (83. Haidara), Poulsen, Olmo (83. Schick). Trenér: Nagelsmann.
Atlético Madrid: Oblak - Trippier, Savič, Giménez, Lodi - Carrasco, Saúl, Herrera (58. Joao Félix), Koke (90.+2 Felipe) - Costa (72. Morata), Llorente. Trenér: Simeone.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...