130 let

Birmingham - Aston Villa. | foto: Reuters

VIDEO: Válka na fotbale, v Anglii vtrhli fanoušci na hřiště a prali se

Sport
  •   9:39
BIRMINGHAM - Mezi fanoušky Birminghamu a Aston Villy došlo při středečním městském derby v anglickém Ligovém poháru k potyčce, ale experti se neobávají, že by incident mohl mít vliv na dnešní volbu pořadatele mistrovství světa pro rok 2018, o které se Anglie uchází.

Domácí příznivci po vítězném utkání vtrhli na hřiště St. Andrews a házeli na fanoušky soupeře světlice, ti útok opětovali trháním a házením sedaček z tribuny.

Násilí připomnělo vážné problémy anglického fotbalu v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století, ale kouč Birminghamu Alex McLeish věří, že incident na curyšskou volbu organizátora světového šampionátu mít vliv nebude.

"Fanoušci by se takto chovat neměli, je nám líto, že k tomu došlo, nevypadá to dobře, ale jsem si jist, že na kandidaturu Anglie by to nemělo mít vliv," prohlásil McLeish. "Podle mého je totiž už dávno rozhodnuto a já věřím, že to bude Anglie, protože si to zaslouží," pravil.

Podle policie se nejednalo o dramatické násilí, přesto strážci pořádku několik fanoušků zatkli. Bývá v Anglie už zvykem, že v tradičních a vypjatých historických derby k podobným událostem dochází poměrně často.

Na pořádání mistrovství světa v roce 2018 kandiduje kromě Anglie ještě dalších osm zemí. V Curychu se bude dnes odpoledne vybírat také organizátor světového šampionátu pro roku 2022.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz