Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zákaz výměny dresů, za plivání na zem žlutá karta? Premier League jedná o preventivních opatřeních

Kouč City Pep Guardiola foto: Reuters

Londýn - O možném pokračování Premier League se pravděpodobně rozhodne na nedělním setkání britské vlády, ve hře je kvůli pandemii spousta nových pravidel, která fotbalisté v Anglii budou muset dodržovat.
  7:03

O restartu Premier League a návratu na trávníky se diskutuje více než týden. Nové spekulace, že britská vláda je nakloněna „uvolnění“, do kterého spadají fotbalová utkání, by tyto plány mohla urychlit.

Pokud se ale fotbal v Anglii vrátí, bude poněkud odlišný.

Podle deníku The Telegraph bude hráčům zakázáno po zápase vyměňovat dresy, sdílet láhve s vodou nebo dokonce plivat na hřišti, což by mohlo vést až ke žluté kartě.

Anglický fotbal se navíc podle BBC připravuje na možnost, že by se kvůli pandemii musel dohrávat bez diváků nejen zbytek této sezony, ale dokonce i celý příští ročník. Podle předsedy národní asociace Grega Clarkea je nemyslitelná představa, že by se fanoušci v blízké době vrátili na stadiony.

Kouč City Pep Guardiola
Nešťastný brankář City Ederson po porážce od United

„Skutečnost je taková, že nevíme, jak se věci vyvinou. Ale fotbal si bude muset na nějakou dobu zvyknout na zásadní změny. Je těžké si představit, že se v blízké době vracejí na stadiony davy fanoušků,“ citovala Clarkea BBC.

Podle ní se vedení anglického fotbalu začalo vážně zabývat variantou, že by se bez diváků musela hrát i celá příští sezona. „Stavíme různé scénáře, kterými bychom mohli pandemii čelit,“ uvedl Clarke.

Autoři: ,