Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jaks odsedí čtyři zápasy, komise potrestala i Valského a Prčíka

Plzeňský kapitán Jan Schleiss zůstává ležet na ledu po potyčce s litvínovským Janisem Jaksem. foto: Petr Eret, MAFRA

Litvínovský obránce Janis Jaks dostal čtyřzápasový trest za faul na plzeňského útočníka Jana Schleisse v předkole play off hokejové extraligy. Jedno čtvrtfinálové utkání kvůli disciplinárnímu postihu vynechá Jakub Valský z Českých Budějovic. Do příští sezony si trest od disciplinární komise přenese útočník Vítkovic Matěj Prčík, kterému její předseda Viktor Ujčík zastavil činnost na dva zápasy.
  10:06

Jaks fauloval Schleisse v závěru sobotního utkání, rozhodčí Jiří Ondráček a Lukáš Květoň jej s vyšším trestem za napadení poslali do kabin. Litvínov se v pětiminutovém oslabení ubránil a v prodloužení rozhodl Ondřej Jurčík o jeho výhře 2:1 a postupu do čtvrtfinále. Osmadvacetiletý Jaks ale čtyři zápasy proti Brnu zmešká. Navíc dostal pokutu ve výši deseti procent měsíční mzdy.

Třetí a poslední utkání předkola play off v sobotu nedohrál ani Valský, který ve 12. minutě kolenem fauloval a zranil karlovarského obránce Garretta McFaddena. Pětatřicetiletý útočník dostal od rozhodčích Reného Hradila a Tomáše Veselého vyšší trest. Valský bude Motoru chybět v prvním čtvrtfinále proti Třinci.

Prčík byl dodatečně potrestán za sekání v zápase proti Hradci Králové, kdy zasáhl útočníka Jana Eberleho do slabin.

Autoři: ,