Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr? Připravuje se sám, my s ním počítáme od začátku sezony, řekl kouč Kladna

Sport

  21:00
KLADNO - Hokejisté Kladna ve středu zahájili další část přípravy na extraligovou sezonu. Na prvním seznamovacím tréninku nováčka nejvyšší soutěže chyběl hvězdný útočník a majitel klubu Jaromír Jágr, který se zatím tradičně připravuje i na ledě sám.

Jaromír Jágr byl naposledy na ledě při oslavách postupu do extraligy. foto:  Michal Šula, MAFRA

Zrádce, pes Šafářové. Fanoušci Kladna se zlobí na Plekance, protože odchází do Komety

Trenér David Čermák ale počítá s tím, že Jágr bude dres Rytířů oblékat a představí se i v přípravných zápasech.

„Jsme domluveni, že se normálně zapojí do tréninků. Dnes fyzické testy nedělal, ale chystá se na exhibici do Znojma, takže se určitě půjde i sklouznout na led,“ řekl Čermák novinářům. 

Jágr by měl být jednou z hlavních hvězd čtvrteční exhibice českého All Stars týmu, který nastoupí proti znojemským Orlům. „My s ním počítáme od začátku sezony,“ doplnil.

Jaromír Jágr

Vedle Jágra dnes na ledě ještě chyběli obránci Brendon Nash a Brady Austin, jehož Kladno angažovala teprve v minulém týdnu. 

„Dnes jsme měli fyzické testy a na led šli hráči jen sami, vyzkoušet si novou výzbroj. Poté nás ještě čekají zdravotní testy. Naplno začneme trénovat ve středu,“ řekl Čermák.

Rytíři po postupu do nejvyšší soutěže kádr výrazně neobměnili. Vedle Austina přišli ještě obránce Ladislav Romančík a útočníci David Stach s Brendanem O’Donnellem. 

„Trenéři by vždy chtěli tým doplnit ještě více, ale máme nějaké finanční možnosti a myslím si, že v rámci těch jsme posílili dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat v přátelských zápasech, a pak na to budeme případně reagovat,“ uvedl Čermák.

Nejvýraznějším oslabením je odchod útočníka Tomáše Plekance, který bude hrát v Brně. 

„Byli jsme domluveni, že nám dá vědět, jak se rozhodne, a už nějakou dobu víme, že se rozhodl pro Brno. Můžeme mu jen poděkovat, že nám v závěru minulé sezony neskutečně pomohl a vrátil nás zpět do extraligy,“ podotkl Čermák.

Jaromír Jágr z Kladna (vlevo) se raduje z gólu. Vpravo je Tomáš Svoboda z...
Jaromír Jágr v dresu kladenských Rytířů.

Kladno v přípravě odehraje 11 zápasů, první prověrka Rytíře čeká již příští týden v úterý, kdy se představí v Litvínově. 

„Hrajeme vždy dva zápasy v týdnu. Myslíme si, že pro kluky je to lepší a i nám trenérům zápas ukáže více než trénink. Máme hodně mladých hráčů, kterým chceme dát šanci, a liga začíná až 13. září,“ řekl Čermák s tím, že by každý hráč měl odehrát sedm osm utkání.

Čermák přiznal, že je v kontaktu se sportovním ředitelem Sparty Petrem Tonem a do Kladna by teoreticky mohl přijít některý z hráčů Pražanů, který se nevejde do kádru. 

„Mají hodně hráčů a určitě se všichni do kádru nedostanou. Budeme čekat, jaký hráči se uvolní, za jakých podmínek a zda by pro nás byli přínosem,“ uvedl kladenský trenér.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!