Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jágr s Arťuchinem? '68' míří do Petrohradu

Sport

  10:14aktualizováno  10:54
PRAHA - Ještě ani neutichl oslavný řev po zisku bronzových medailí a už je tu první zpráva o dalším angažmá nejlepšího útočníka právě skončeného 75. mistrovství světa na Slovensku - Jaromíra Jágra. I přes silné vábení ze zámořské NHL by podle informací deníku Sport měla hvězdná osmašedesátka zamířit na další sezonu do nejbohatšího evropského celku - SKA Petrohrad, ve kterém působí jako trenér Miloš Říha a za který hraje ruský obr Jevgenij Arťuchin.

Česko - Rusko (Jágr slaví bronz). foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Hned po posledním zápase českým novinářům Jaromír Jágr s bronzovou medailí vyprávěl, jak se těší na dovolenou a to, kde bude hrát momentálně řešit nechce. Jedním dechem ale dodal, že co má stát, stane se. Podle všeho tomu osudu výrazně napomáhal už během světového šampionátu...

DÁLE K TÉMATU

Podle pondělního vydání deníku Sport je totiž naspadnutí přesun nejlepšího útočníka MS do SKA Petrohrad. Důvody? Vztahy s Omskem údajně podle agenta Jágra pro Rusko Jaroslava Zídky vychladly a jednání se příliš neposouvala, s NHL koketuje slavná osmašedesátka zatím jen ve zdvořilostních frázích.

SKA PETROHRAD

V Petrohradu, který je považovaný za nejbohatší hokejový klub v Evropě, bude od nové sezony jako kouč působit Miloslav Říha, který naposledy vedl Spartak Moskva s Dominikem Haškem a následně dotáhl Atlant Mytišči až do finále KHL.

V klubu působil v poslední sezoně také český útočník Petr Průcha, se kterým hrál Jágr v jedné lajně už v NY Rangers. A také ruský pořízek Jevgenij Arťuchin, který ve vzájemném osmifinálovém souboji zranil Karla Rachůnka a Milana Michálka a kterého označil sám Jágr za monstrum.

Naopak nejbohatší hokejový klub v Evropě podporovaný plynárenským gigantem Gazprom se do jednání pořádně obul. Podle ruských médíí už má být ruka v rukávu, což ale pravda není. "Nechci to komentovat, že ale jednání pokračují není žádným tajemstvím," řekl deníku Zídek. Petrohrad má v rukávu několik es.

Za prvé Jágrovi nabízí údajně roční plat 4,5 milionů dolarů (bezmála 80 milionů korun). Za druhé Petrohradu šéfuje Alexander Medvěděv, který je zároveň prezidentem celé KHL. A za třetí? Pokud se obě strany domluví, je možné, že by Gazprom v budoucnu pomohl i Jágrově mateřskému klubu Kladnu, který bojuje s existenčními problémy a kterému bude hvězdná osmašedesátka nově od následující sezony šéfovat.

To jsou silné trumfy pro jednání, co říkáte? I když fanoušci by raději viděli Jágra v zámoří. O Jágra má zájem Montreal, již dříve po něm zatoužil Edmonton a zdvořilostní námluvy proběhly i mezi Jágrem a Pittsburghem. Jak nakonec vše dopadne?

JÁGR A NHL

O Jágra údajně zatoužil slavný Montreal Canadians, hvězdný útočník během šampionátu obrušoval hrany napjatého vztahu i s Pittsburghem Penguins. Již před dvěma lety měla česká osmašedesátka blízko angažmá v Edmontonu Oilers.

Každopádně pro Montreal hovoří fakt, že Jágr vždy mluvil o tom, že by rád vyzkoušel angažmá v kanadském celku, kde je hokej téměř náboženstvím a navíc si na šampionátu báječně rozumněl v jedné pětce s Tomášem Plekancem, elitním centrem slavného klubu.

Pittsburgh by měl nejspíše velké problémy svého bývalého kapitána zaplatit, navíc by musel obětovat některého z hráčů v prvních dvou pětkách, Edmonton naopak buduje nový, mladý tým s výhledem na budoucnost.

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...