130 let
Jiří Novotný v dresu Astany.

Jiří Novotný v dresu Astany. | foto: Reprofoto

Kašpar s Novotným přispěli šesti body k drtivé výhře Astany v KHL

Sport
  •   18:10aktualizováno  20:30
MOSKVA - Čeští hokejoví útočníci Lukáš Kašpar a Jiří Novotný si v úterním utkání KHL připsali po třech kanadských bodech a podíleli se na drtivé výhře Barysu Astana 10:2 nad domácím Novokuzněckem.

Oba se dvakrát zapsali mezi střelce a přidali po jedné přihrávce. V domácím dresu se za beznadějného stavu 1:8 trefil Václav Nedorost.

Oba členové nejproduktivnějšího útoku mužstva, ve kterém jim neméně úspěšného parťáka dělá Američan Brandon Bochenski, se výrazně podíleli na novém klubovém rekordu v počtu vstřelených branek v jednom utkání.

Kašparovi se povedl už šestý tříbodový zápas v sezoně a jako nejlepší střelec týmu načal dvěma zásahy třetí desítku gólů. Novotný přidal jedenáctý a dvanáctý gól v ročníku.

Ve čtvrtek čeká Kašpara s Novotným konfrontace s jinou českou produktivní dvojicí Roman Červenka, Jaromír Jágr. Astana bude hostit Omsk.

Úterní výsledky KHL:

Novokuzněck - Barys Astana 2:10 (Nedorost 1+0 - Kašpar 2+1, Novotný 2+1), Jekatěrinburg - Čeljabinsk 4:3 po sam. náj., Magnitogorsk - Nižněkamsk 5:1, Čerepovec - Ufa 0:3, Atlant Mytišči - Novosibirsk 4:2 (za domácí Bulis 1+0), Dynamo Moskva - Petrohrad 7:4 (za hosty Čajánek 1+0).

Autor: ČTK