Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Mrázek v NHL nezabránil prohře Caroliny ve Washingtonu

Sport

  7:27
New York - Brankář Petr Mrázek zastavil v NHL 24 z 27 střel Washingtonu, ale nezabránil porážce Caroliny 1:4. Žadný z českých hráčů v úterním programu nebodoval. Edmonton porazil doma Los Angeles 8:4 díky hattrickům Ryana Nugenta Hopkinse a Leona Draisaitla.

Brankář Petr Mrázek zastavil v NHL 24 z 27 střel Washingtonu, ale nezabránil porážce Caroliny 1:4. foto: Reuters

Mrázek, který si připsal výhru v osmi z předchozích devíti startů, inkasoval jako první v 17. minutě, v níž ho překonal střelou bez přípravy T. J. Oshie. Carolina vyrovnala v prostřední třetině trefou Dougieho Hamiltona a nerozhodný stav zlomil ve 45. minutě Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr dal 49. gól v sezoně a celkově 656. v kariéře, čímž se v historické tabulce střelců vyrovnal třináctému Brendanu Shanahanovi.

Carolina v závěru odvolala českého gólmana a odhodlala se k powerplay, ale...
Mrázek neměl nárok ani proti zakončení Johna Carlsona, který za jeho záda...

Mrázek neměl nárok ani proti zakončení Johna Carlsona, který za jeho záda usměrnil střílenou přihrávku Dmitrije Orlova. Carolina v závěru odvolala českého gólmana a odhodlala se k powerplay, ale výhru Washingtonu zpečetil trefou do prázdné branky Nicklas Bäckström.

Washington - Carolina 4:1, Columbus - NY Islanders 4:0, Montreal - Florida 6:1, Ottawa - Buffalo 4:0,  Edmonton - Los Angeles 8:4, Arizona - Chicago 1:0, Vancouver - Anaheim 4:5

Nugent-Hopkins vstřelil všechny tři góly už v úvodní třetině, ve které Edmonton otočil skóre z 0:1 na 5:1. Draisaitl se prosadil v každé třetině a hattrick zkompletoval v předposlední minutě gólem na konečných 8:4. Oba doplňoval Connor McDavid, který v zápase zaznamenal čtyři body (1+3).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!