Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Něco takového jsem nikdy nezažil. Byli jsme jako rodina, o to víc vyřazení mrzí, smutní Myšák

Hugo Alnefelt a Jan Myšák foto: ČTK

Edmonton - Čeští hokejisté nedokázali na juniorském mistrovství světa v Edmontonu ukončit čekání na medaili a po čtvrtfinálové porážce s Kanadou bylo v jejich tváři znatelné zklamání. Podle kapitána Jana Myšáka hráči vytvořili skvělou partu a o to hůře se po zápase vyrovnávali s porážkou.
  12:56

„Z venku do toho nevidíte, ale my, co jsme tady byli pospolu, tak to bylo něco neuvěřitelného. Byla to věc, kterou jsem v životě nezažil, ani na jiných turnajích. Soudržnost byla opravdu neuvěřitelná a o to více mě mrzí, že to nevyšlo,“ řekl zklamaný Myšák na on-line tiskové konferenci po prohře 0:3. „Nebyli jsme tady jen jako tým, byla to druhá rodina a pro nás je to teď hodně těžké,“ doplnil jej obránce Radek Kučeřík.

I přes zklamání se však podle devatenáctiletého beka, který hrál v této sezoně za prvoligový Přerov, musí hokejisté dívat dopředu. „Je tady hodně skvělých hráčů a všichni mají na to, aby se hokejem jednou živili. Musíme to teď hodit za hlavu. Jsem na všechny hrdý, nechali tady všechno a za to jsme hrozně rádi,“ podotkl Kučeřík.

Jan Myšák slaví gól
Hugo Alnefelt a Jan Myšák

Osmnáctiletý Myšák vedl juniorskou reprezentaci na turnaji jako kapitán. „Byla to pro mě velká čest a doufám, že jsem jako kapitán dělal dobrá rozhodnutí. Už před turnajem jsem ale říkal, že to není jen o mně, že mám céčko na hrudi. Lídrů nás bylo více a bylo to vidět. Byli jsme jako rodina,“ řekl útočník Litvínova, kterého loni draftoval Montreal ve 2. kole. „Nebylo to o tom, kdo co dostane na dres. Byli jsme na stejné rovině a bylo jedno, kdo si vzal slovo v kabině. Je to rodina. Všichni jsme drželi slovo, podporovali se. Myslím si, že Honza byl skvělá volba,“ řekl Kučeřík.

Češi na šampionátu vyhráli dva zápasy a připsali si tři porážky. Ve skupině porazili Rusko s Rakouskem a prohráli se Švédskem a USA. Ve čtvrtfinále podlehli Kanadě 0:3. „Ve skupině jsme měli zápasy nahoru - dolů. Základ byl zápas s Rakouskem, to, že jsme přidali výhru s Ruskem, nám jen pomohlo. Dostali jsme se tam, kam jsme chtěli, do čtvrtfinále. A tam už je to vabank. Vyšlo to Kanadě, nás to mrzí a bohužel jsme smutnější,“ řekl Kučeřík. „Bylo to čtvrtfinále, které nám nevyšlo. Bohužel, oni jsou ti šťastnější,“ uvedl Myšák.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...