130 let

O Jágra a spol. je zájem. | foto: ČTK

NHL v Praze: Vyprodáno za 27 hodin

Sport
  •   17:28
PRAHA - Za 27 hodin byly prodány vstupenky na zahajovací zápasy nového ročníku NHL, ve kterých se 4. a 5. října v Praze utkají hokejisté New York Rangers a Tampy Bay.

Přibližně deset tisíc lístků se začalo prodávat v pondělí v 9:30 a poslední internetovou rezervaci zaznamenal systém Sazky dnes ve 12:49. "Ještě existuje šance, že několik vstupenek se vrátí do prodeje ve středu, kdy vyprší časová rezervace. Předpokládáme ale, že to bude řádově jen pár lístků," řekl tiskový mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Přes internet dnes bylo podle jeho informací možno zarezervovat si přibližně dva tisíce lístků, přes 8000 jich bylo prodáno v pondělí přímo na terminálech. "Další šanci budou mít zájemci v létě, kdy půjde do prodeje část vstupenek, které jsou nyní blokované například pro televize a nebudou nakonec využity," uvedl Zikmund. Kolik jich bude, není momentálně jasné. Teoreticky se mohou lístky objevit i přímo na pokladnách O2 Areny v den zápasu, ale jen za předpokladu, že některou z blokací nevyužije NHL.

Vstupenky na očekávané duely zámořských celků se poprvé v historii prodeje Sazky začaly prodávat bez předem stanoveného data a podle Zikmunda se tento krok osvědčil. "V prodeji byly 27 hodin, u terminálů se nevytvořily fronty a systém se nezpomaloval. Navíc jsme tím i znepříjemnili život překupníkům. Budeme uvažovat o stejném postupu i u dalších akcí, kde se dá čekat podobný zájem," poznamenal Zikmund.


 

Autor: ČTK