130 let

Petr Sýkora v akci, vše pozoruje Sidney Crosby. | foto: ČTK

Petr Sýkora překonal další milník NHL

Sport
  •   12:11
PRAHA - Další hvězdný okamžik zažil v zámořské NHL hokejista Pittsburghu Petr Sýkora. Dvaatřicetiletý útočník dnes v noci proti Tampě vstřelil již svou 300. branku v soutěži. To se před ním povedlo zatím pouze pěti českým hokejistům.

Sezonu plnou zajímavých milníků zažívá český střelec Petr Sýkora v letošní sezoně NHL. Nejprve ukončil nejdelší čekání na hattrick hráče s nejvíce dvougólovými večery v soutěži. Následně si zajistil, že podesáté v řadě zakončí zámořskou sezonu s více jak dvaceti góly na kontě. To před ním dokázal z Čechů pouze Jaromír Jágr.

VIDEO JUBILEJNÍHO GÓLU:

V zápase s Tampou zažil další jubileum. Díky dorážce Talbotovi střely zaokrouhlil svůj střelecký účet na 300 branek v lize.Přes tuto metu se dostal Sýkora jako šestý český hokejista. Před ním to dokázala pouze pětice Jaromír Jágr (646 branek), Robert Holík (326), Petr Klíma (313), Milan Hejduk (312) a Petr Nedvěd (310). Navíc jeho branka na 5:3 byla vítězná a dala zároveň pečeť na postup loňského finalisty Stanley Cupu Pittsburghu do letošních bojů o "Svatý grál".

Autor: Antonín Vavrda