130 let
René Fasel.

René Fasel. | foto: ČTK

Při autonehodě v Turecku zahynuli funkcionáři Arménie a Gruzie

Sport
  •   11:47
TUNIS - Cestou na kongres Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Tunisu tragicky zahynuli funkcionáři z Arménie a Gruzie. Jak na svém webu uvádí IIHF, zemřelo v úterý nad ránem při automobilové nehodě celkem šest osob.

Delegáti z obou zemí a jejich rodinní příslušníci cestovali v noci na úterý společně džípem do Istanbulu, kde měli přesednout na letadlo směr Tunis. Před třetí hodinou ranní na dálnici v oblasti Erzincan na výhodě Turecka, 300 kilometrů od hranic s Arménií a Gruzií, se však čelně srazili s autobusem a šest pasažérů v automobilu zahynulo.

O život přišel prezident arménského hokejového svazu Karen Chačatrjan, jeho žena Gajane Harutjunjanová a syn Levon Chačatrjan. Gruzínská federace přišla o viceprezidenta Denise Davidova a generálního sekretáře Lašu Cagareišviliho, s nímž cestovala manželka Teo Berdzenišviliová.

 Ironií osudu měl být pravidelný půlroční kongres v Tunisu pro gruzínskou delegaci vůbec prvním, neboť tamní národní svaz byl přijat do IIHF spolu s Kuvajtem teprve letos během mistrovství světa ve Švýcarsku.

"Jsme šokováni a zničeni z této strašné zprávy. Naše modlitby jsou s příbuznými zesnulých delegátů, celá rodina IIHF truchlí," uvedl prezident mezinárodní federace René Fasel.

Autor: ČTK