Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sbohem, Colby. Loučení v době karantény, fanoušci pro hokejistu vytvořili 15 kilometrů dlouhou kolonu

Colby Cave foto: instagram.com/cavemn10

Patnáct kilometrů dlouhá kolona z aut vítala rodinu zesnulého hokejisty Colbyho Cavea v jeho rodném městě North Battleford v kanadské provincii Saskatchewan. Jaký to nevídaný výraz empatie, soucitu a sounáležitosti!
  13:06

‚Navždy budeš můj hrdina.‘ Cave po sobě zanechal vdovu, nestihli oslavit ani první výročí

North Battleford je malé městečko uprostřed studené planiny, kde ještě v polovině dubna neslezl sníh. Nečekaná smrt místního rodáka Cavea, jenž se proslavil v NHL, lidi ve 14tisícové lokalitě velmi zasáhla.

Cave zemřel náhle. Minulé pondělí ho bolesti hlavy donutily přijet do nemocnice v Barrie a po vyšetření ho urychleně převezli na kliniku v Torontu, kde se bez otálení podrobil operaci. Při ní mu lékaři odstranili koloidní cystu, která mu tlačila na mozek.

Přestože mu bylo 25 let, tak po několika dnech v umělém spánku zemřel. Byl to šok nejen pro rodinu, ale také pro fanoušky.

Když se rodina vracela z Toronta domů, viděli obrovskou podporu, jež alespoň částečně zmírnila jejich bolest. Letecký pohled na nekončící kolonu aut v řídce osídlené oblasti je skutečně fascinující. A dojemný je i pohled na fanoušky s plakáty, dresy a transparenty.

Edmonton založil fond na památku Cavea

Klub ve spolupráci s rodinou se pokusí připomínat Caveův odkaz prostřednictvím fondu pro znevýhodněné děti, aby mohly sportovat.

„Oslovíme lidi, zda by přispěli, a pokusíme se udělat něco pro to, abychom změnili životy některým z nich. To bylo pro Colbyho opravdu důležité. Hodně pracoval pro komunitu, a pokud můžeme dětem či někomu pomoci, aby hrál hokej nebo dělal jiný sport a zlepšoval své duševní zdraví, budou na to Colby i jeho žena hrdí,„ uvedl předseda Oilers Bob Nicholson.

(ČTK)

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!