130 let
Marek Ďaloga (vpravo).

Marek Ďaloga (vpravo). | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Třinecký Irgl bude hrát měsíc v Olomouci. Opačným směrem míří Vlach

Sport
  •   20:27
PRAHA - Hokejový útočník Zbyněk Irgl bude měsíc hostovat z Třince v Olomouci a opačným směrem zamířil forvard Roman Vlach. Sedmatřicetiletý Irgl působí v týmu Ocelářů od sezony 2014/15, kdy se vrátil do extraligy po sedmiletém působení v KHL.

„V poslední době se nám nabízelo několik variant trejdů. My jsme hledali hráče na pozici centra a nabízel se nám Roman Vlach, který je kreativní a má výborné bruslení,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Irgl si v této sezoně připsal v 33 zápasech 10 bodů za pět branek a pět asistencí. Postupně dostával méně prostoru na ledě. „Zbyňka jsme se rozhodli vyměnit, protože věříme, že změna prostředí bude pro něho vzpruhou, která ho nakopne k výkonům, jaké předváděl v dřívějších dobách,“ dodal Peterek.

Irgl má v extralize na kontě za Vítkovice a Třinec 617 zápasů a 282 bodů (15+131). V KHL hrál juniorský mistr světa z roku 2000 za Jaroslavl, Atlant Mytišči a Dinamo Minsk. Předtím krátce působil i v Davosu, s nímž v roce 2007 získal titul. V reprezentaci sehrál vicemistr světa z roku 2006 celkem 111 utkání a vstřelil 23 branek.

Osmadvacetiletý Vlach v této sezoně nasbíral ve 34 duelech 13 bodů za čtyři trefy a devět přihrávek. Bývalý hráč Zlína a Karlových Varů v nejvyšší soutěži zaznamenal v 521 utkáních 203 bodů (99+104).

Změnu ohlásil Třinec i v realizačním týmu, v pozici kondičního trenéra nahradil Pavla Horyla navrátilec Miroslav Sajler. Sedmadvacetiletý Horyl skončil u čtvrtého týmu tabulky z osobních důvodů. „Jsme zhruba v polovině soutěžního ročníku a před námi je jeho nejdůležitější část. Proto jsme se po odchodu Pavla rozhodli vsadit na někoho, kdo zná naše prostředí i hráče,“ dodal Peterek.

Autor: ČTK