130 let
MS v hokeji 2017, Česko vs. Rusko: Birner a Zub v souboji o kotouč.

MS v hokeji 2017, Česko vs. Rusko: Birner a Zub v souboji o kotouč. | foto: ČTK/AP

Pešán zveřejnil nominaci na Švédské hry. V týmu budou tři nováčci, vrací se Birner

Sport
  •   13:17
Praha - Tři nováčky zařadil do nominace na Švédské hry v Malmö trenér českých hokejistů Filip Pešán. Při třetím dílu série Euro Hockey Tour mohou debutovat obránce Filip Král z Komety Brno, útočník Oscar Flynn z Mladé Boleslavi a brankář Nick Malík, který v ještě nerozehrané juniorské OHL má nadále hájit barvy Sault Ste. Marie.

Kosticyn načal angažmá v Pardubicích likvidačním faulem, dostal trest na sedm zápasů

Poprvé od dubna 2018 se vrací do národního týmu útočník Michal Birner. Čtyřiatřicetiletá opora Liberce má za sebou účast na dvou mistrovstvích světa, na Světovém poháru v Torontu v roce 2016 a na olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018.

Premiérově v sezoně by se měl představit v národním týmu nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský z Třince, který byl na prosincový Channel One Cup v Moskvě dodatečně povolán jako náhradník, ale nakonec se omluvil.

Do turnaje, který se bude hrát kvůli pandemii koronaviru stejně jako předešlé dva díly EHT v uzavřené „bublině“, vstoupí český tým ve čtvrtek 11. února zápasem od 19:00 proti domácímu Švédsku. Další dvě utkání začnou vždy v poledne - v sobotu proti Finsku a v neděli proti Rusku.

Autor: ČTK