Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Debut a hned gól. Tučňák Zohorna se podílel na demolici Buffala, v NHL skórovali i další Češi

Radost útočníka Pittsburgh Penguins Radima Zohorny (67) po jeho prvním gólu v NHL. foto: ČTK/AP

New York - Hokejový útočník Radim Zohorna se hned při svém debutu v NHL zapsal mezi střelce. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant se gólem podílel na výhře Pittsburghu nad Buffalem 4:0. Ve čtvrtečním programu zámořské soutěže se gólově prosadili i Martin Nečas z Caroliny, Ondřej Palát z Tampy a Filip Chytil z New York Rangers. Brankář Vítek Vaněček poté pomohl 21 zákroky k výhře Washingtonu.
  7:05

Zohorna, který začal sezonu v extraligové Mladé Boleslavi, ve svém prvním zápase v NHL nastoupil ve třetí útočné formaci Penguins a hned v první třetině dal z první střely gól. Odchovanec Havlíčkova Brodu si v 18. minutě našel prostor mezi kruhy a využil přesnou přihrávku Anthonyho Angella.

Na zbylých třech gólech Pittsburghu se asistencí podílel Sidney Crosby, který tak jako 36. hráč v historii soutěže překonal hranici 1300 bodů. Buffalo, které vedl ze střídačky generální manažer Kevyn Adams, prohrálo šestnáctý duel v řadě.

Carolina po gólu Zacha Werenského prohrávala s Columbusem 1:0, Nečasova branka ale zvrátila vývoj utkání. Rodák z Nového Města na Moravě se prosadil po obkroužení branky a poslal Hurricanes do vedení 2:1. Carolina ve zbytku duelu tahala za delší konec, ale Columbus dokázal 16 sekund před koncem zápasu srovnat na 3:3.

V prodloužení Nečas neproměnil samostatný únik, ale v zápětí našel Sebastiana Aha před prázdnou brankou a finský útočník rozhodl o výhře Caroliny.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!