Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Rittich v testu před NHL při prohře Calgary 1:4 inkasoval dvakrát za polovinu duelu

David Rittich inkasuje z hokejky Connora McDavida. foto: ČTK/AP

Toronto/Edmonton - Hokejový brankář David Rittich odchytal v dresu Calgary v první přípravě před dohrávkou NHL po pandemii koronaviru druhou polovinu utkání s domácím Edmontonem a při porážce 1:4 dvakrát inkasoval. Šlo na něj devět střel. Do třízápasového programu zasáhl také útočník Jakub Voráček, jehož Philadelphia zdolala Pittsburgh 3:2 v prodloužení.
  8:23

Do branky Flames se postavil od úvodu Cam Talbot, jehož v edmontonské hale Rogers Place překonal už po 64 sekundách hry Kailer Yamamoto a v osmé minutě zvýšil v přesilové hře kapitán Oilers Connor McDavid. Od 30. minuty se dostal do branky Rittich a čtyři sekundy před koncem druhé třetiny snížil v početní výhodě Elias Lindholm.

Kubalík: Nominaci na Calder Trophy beru jako motivaci. Nechci vyletět a pak někde usnout

Edmonton pojistil vítězství v 56. minutě. Ritticha překonal z dorážky Patrick Russell poté, co český gólman po nahození Ryana Nugenta-Hopkinse z poloviny hřiště a nečekaném odskoku puku ještě stihl zasáhnout betonem. Za 33 sekund se podruhé v utkání prosadil McDavid, který se po průniku po pravé straně trefil mezi Rittichovy nohy.

David Rittich inkasuje z hokejky Connora McDavida.
Pohled na město Seattle.

Voráček nastoupil v druhém dějišti dohrávky sezony v Torontu v elitní formaci Flyers se Seanem Couturierem a Claudem Girouxem a strávil na ledě přes 18 minut. Jeho tým v úvodním dějství otočil stav, poté co na gól Conora Shearyho odpověděli Couturier a Kevin Hayes. Prodloužení vynutil v 57. minutě Jason Zucker, ale Flyers rozhodli v čase 62:40 díky Scottu Laughtonovi.

 V dalším duelu v Torontu vyhráli tamní Maple Leafs nad Montrealem 4:2 i díky dvěma brankám Alexandera Kerfoota a třem bodům za gól a dvě asistence Morgena Riellyho.

Přípravné zápasy před kvalifikací a play off NHL

  • Toronto: Philadelphia - Pittsburgh 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 12. Couturier, 20. K. Hayes, 63. Laughton - 6. Sheary, 57. Zucker.

  • Montreal - Toronto 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 37. Tatar, 49. Byron - 27. a 40. Kerfoot, 1. I. Michejev, 50. Rielly.

  • Edmonton: Calgary - Edmonton 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 40. E. Lindholm - 8. a 56. McDavid, 2. Yamamoto, 56. P. Russell. Brankář DAVID RITTICH (Calgary) odchytal 30:06 minuty, inkasoval z devíti střel dvě branky a měl úspěšnost zákroků 77,8 procenta.

Každý z 24 týmů před restartem sezony sehraje jeden přípravný zápas. Soutěžní duely jsou na programu opět od soboty, kdy se NHL vrátí poprvé od 11. března. Pak byla soutěž přerušena a 27. května byl zrušen zbytek základní části.

Před oběma zápasy v Torontu v prázdné hale bez diváků si hráči obou týmů během kanadské a americké hymny stouply na modré čáry po bok soupeře, aby podpořili boj proti sociální nespravedlnosti a rasismu. Z rivalů z Pensylvánie Pittsburghu a Philadelphie tak stáli vedle sebe například kapitán Penguins Sidney Crosby s Couturierem či Voráček s Patricem Hörnqvistem.

V Edmontonu byl předzápasový ceremoniál věnovaný vzpomínce na útočníka Colbyho Cavea, který hrál v NHL tři sezony za Boston a naposledy za Oilers. Pětadvacetiletý hráč 11. dubna zemřel poté, co jej postihlo krvácení do mozku.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...