Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Vůjtek: Stín tragédie Jaroslavl nikdy neopustí

Sport

  17:30
PRAHA - Tu tragédii nesl velmi těžce, ztratil při ní hodně svých přátel. Vždyť Vladimír Vůjtek starší hokejový tým Lokomotivu Jaroslavl trénoval ještě v minulé sezoně KHL a klub dokonale zná. „Mám upřímnou radost z toho, že zase ožívá,“ tvrdí nynější kouč slovenské reprezentace. „Ale jen těžko se už s tragédií alespoň trochu srovnali,“ dodává.

Trenér Vladimír Vůjtek foto: ČTK

Myslíte, že ani malinko ne?
S tím se nedá srovnat. Postavili tak silný tým, byli favority na titul a pak takovým způsobem přišli úplně o všechno. Na to se prostě nedá nijak zapomenout.

ČTĚTE TAKÉ

Vítáte současnou snahu Lokomotivu opět svůj klub oživit?
Rozhodně. Mám z toho opravdu radost. Od prvního dne, co se to stalo, jsem byl přesvědčený, že se sem hokej vrátí. Znám prezidenta i manažera klubu, jsou to cílevědomí, tvrdohlaví lidé. Pro hokej ale zapálení. Pracují na doraz.

Za jak dlouho se klub může zmobilizovat natolik, aby patřil zase k nejlepším v KHL?
Těžko hádat, záleží taky, jak se k tomu postaví skvělí hráči. Jestli si radši neřeknou, že nepůjdou někam, kde se stalo takovéto neštěstí – protože stín katastrofu už v Jaroslavli zkrátka zůstane. Pro Lokomotiv to není lehké. Ale nechtějí přijít o fanoušky a nadšení, protože hokejem tam žije celé město.

To vás zřejmě ani nepřekvapilo, že byl první zápas vyprodán za pouhé čtyři hodiny...
Vůbec. Když se lidé dozvěděli, že bude hrát Jaroslavl Vyšší ligu, začali hromadně skupovat permanentky, aby klub podpořili. Bylo to to nejlepší, co mohli udělat.

A co nově poskládaný tým? Věříte, že unese tak těžké momenty po psychické stránce?
Jako jestli se budou moci soustředit jen na hokej? Teď, když si událost znovu všichni připomínají, o tom asi budou chvíli slýchat na každém kroku. Ale těch odchovanců je tam asi jen pět. Jsou mladí, tolik si to připouštět nebudou.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...