Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vyrobil si speciální masku kvůli domácímu MS. Slováci však Hudáčka nenominovali

Sport

  14:56
bratislava - Má za sebou mimořádnou sezonu v KHL, kde si vysloužil nový kontrakt se Spartakem Moskva. Slovenský hokejový brankář Július Hudáček se i proto těšil na domácí mistrovství světa, dokonce si nechal vyrobit novou masku. O to větší zklamání ho potkalo - trenéři jej totiž nakonec mezi trojici gólmanů pro šampionát nezařadili.

Július Hudáček po inkasovaném gólu. foto: Reuters

„Přiznávám, že je to velké zklamání. Na domácí MS jsem se hodně těšil,“ štvalo 30letého odchovance Spišské Nové Vsi v rozhovoru pro hokej.sk.

Hned si s bolestí vzpomněl na poslední domácí šampionát před osmi lety, kdy se o neúčasti dozvěděl rovněž krátce před startem turnaje. „Pak jsem zažil alespoň polodomácí mistrovství v Ostravě (v roce 2015), kde nám fanoušci vytvořili fantastickou atmosféru. I proto jsem se teď tolik těšil.“

Hudáček stál ještě minulý týden ve slovenské brance během přípravného utkání s Českem (1:3). V té době Slováci disponovali čtyřmi kandidáty na třímístné brankářské obsazení pro světový šampionát.

Jenže trenér Craig Ramsay a generální manažer Miroslav Šatan se rozhodli upřednostnit Patrika Rybára, Marka Čiliaka a Denise Godlu.

Nová reprezentační maska Júliuse Hudáčka:

28.dubna 2019 v 17:51, příspěvek archivován: 04.května 2019 v 14:59

Autor: