Pondělí 17. června 2024, svátek má Adolf
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté Rangers v prodloužení ovládli přestřelku na ledě Floridy

Hokejisté New York Rangers oslavují vítězství nad Floridou. foto: AP

Souběžně s finále hokejového MS v Praze v zámoří pokračovaly boje o Stanley Cup. Ve třetí partii finále Východní konference Rangers uspěli 5:4 po prodloužení na ledě Floridy. Výhru New Yorku, kterou v 66. minutě trefil přesnou tečí Alex Wennberg, a s ní spojené vedení v sérii 2:1 na zápasy slavil i český útočník Filip Chytil.
  7:02

Po úvodním nezdaru 0:3 dokázali hokejisté Rangers nad Floridou dvakrát zvítězit v prodloužení a po výsledcích 2:1PP a 5:4PP tak vedou ve finále Východní konference 2:1 na zápasy.

Využitou přesilovku Sama Reinharta už ze 3. minuty dokázali slepenými góly v rozmezí pouhých 25 vteřin během 8. minuty vymazat Alexis Lafreniere a Barclay Goodrow. Poprvé do kabin se nicméně šlo za nerozhodného stavu, když se v 15. minutě z další přesilovky radoval opět kanonýr Reinhart - 2:2.

Alex Wennberg z New York Rangers tečuje puk za záda brankáře Sergeje Bobrovského v prodloužení zápasu s Floridou.

Také Blueshirts však měli ve svém středu dvougólové střelce a dokonce hned dva. V 36. a 39. minutě si totiž zopakovali gólové oslavy Lafreniere a Goodrow. Panthers se ale nevzdali a ve třetí třetině dokázali srovnat na 4:4. Kontaktní trefu obstaral v 46. minutě kapitán Aleksander Barkov a vytoužené srovnání zařídil krátce na to obránce Gustav Forsling.

Jako poslední se ovšem v zápase radovali znova hosté. Běžela šestá minuta nastavení, když střelu obránce Ryana Lindgrena před Sergejem Bobrovským tečoval do sítě Švéd Alex Wennberg. Výhru New Yorku tak mohl slavit i český útočník Filip Chytil (14:10, -1, 1 střela).

Výsledky

NHL
Finále V. konference 26. 5. 2024 21:00
Florida Panthers Florida Panthers : New York Rangers New York Rangers 4:5P (2:2, 0:2, 2:0 - 0:1)
Góly:
02:50 Reinhart (Barkov, M. Tkachuk)
14:46 Reinhart (Verhaeghe)
45:02 Barkov (Verhaeghe, Mikkola)
46:58 Forsling (Verhaeghe, Mikkola)
Góly:
07:16 Lafrenière (Trocheck, Trouba)
07:42 Goodrow (Schneider, Cuylle)
35:23 Lafrenière (K. Miller)
38:13 Goodrow (Trocheck, R. Lindgren)
65:35 Wennberg (R. Lindgren, Kakko)
Sestavy:
Bobrovskij (Stolarz) – Forsling, Ekblad, Mikkola, Mahura, Ekman-Larsson, Kulikov, Montour – Tarasenko, Barkov, Reinhart – Verhaeghe, Lundell, M. Tkachuk – Luostarinen, Bennett, Rodrigues – Lomberg, Stenlund, Cousins.
Sestavy:
Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad, Chytil – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Roslovic, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Rempe.

Stav série: 1:2

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!