Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: HC Lev. Klub bez identity

Sport

  11:55
PRAHA - Slovenský klub prý má hrát ruskou soutěž v české metropoli. Na hokejové scéně se možná chystá něco, co tu ještě nebylo, ba co víc – co si dosud stěží někdo dokázal jen představit.

HC Lev Poprad. foto: www.hclev.eu

Především proto, že – i když se původně v Česku vzniklý HC Lev dočkal azylu v Popradu – nenašel si pod Tatrami za jediný rok přesvědčivou identitu. Čtyřapůltisícovou halu by nemělo být složité vyprodat. A přitom zdaleka nebývala vyprodaná pokaždé.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Pochopitelně že měl Lev celou situaci o to komplikovanější, neboť v tomhle „soutěžil“ s popradským týmem extraligy, ke kterému měla srdce tamních lidí blíž.

Jak by si asi vedl v Praze? Jak by si vedl tam, kde o přízeň diváků musí stále usilovněji bojovat i tak tradiční kluby jako Sparta nebo Slavia? Ta zvlášť by mohla vyprávět, co znamená lákat lidi na hokej do drahé O2 areny.

K TÉMATU ČTETE TAKÉ

Pokud Poprad nezískal vlastní tvář v Popradu, asi těžko získá kotel fanoušků v Česku. Lidé se nejspíš budou bavit duely s atraktivními soupeři, ale stejně to – pakliže Poprad zůstane Popradem – stále zůstane jen jakýmsi představením pro oko nezaujatého diváka.

A kvůli tomu se přece hokej odjakživa nedělal a nedělá…

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...