Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

KOMENTÁŘ: Souboje celebrit v ringu? Legendy ano, Novotný s Foldynou také, mladí líní Youtubeři ne

Sport

  12:02
Praha - Nejspíše vás ty informace neminuly, byť nejste vyloženě fanouškem bojových sportů. Boxerské legendy Mike Tyson a Evander Holyfield před pár týdny oznámily velké návraty do ringu, zatím oba shodně mluví pouze o exhibicích.

Mike Tyson během tréninku. foto: Reprofoto

Od té chvíle plní přední místa mezi články jak boxerských, také ale i zpravodajských webů, či novin.

Evander Holyfield a Vladimir Kličko.
Mike Tyson a Evander Holyfield už opět coby přátelé před šesti lety.

Brzo čtyřiapadesátiletý Tyson i patnáct let po konci aktivní (a de facto třicet té špičkové) kariéry stále táhne masy. 

Stále více potvrzuje fakt, že je legendou svého sportu. V dobrém, i zlém.

Vynechme dohady o tom, proti komu oba nastoupí, nebo zda si skutečně střihnout třetí vzájemný duel, byť tentokrát už ne dle profesionálních pravidel.

Steve Kim, respektovaný boxerský novinář televize ESPN, v sobotu zveřejnil sloupek, ve kterém upozorňuje, že Tyson (i o čtyři roky starší Holyfield) jsou legendy minulosti, ne současnosti.

Že by na ně tento sport neměl spoléhat při restartu po době koronavirové.

Že ten by měly obstarat současné hvězdy v čele s Mexičanem Canelem Alvarezem, Anthonym Joshuou, Tysonem Furym či Vasylem Lomačenkem.

S jeho pohledem na věc se dá jistě souhlasit, na druhou stranu, box se ještě nějakou dobu bude muset za velkou louží obejít bez našlapaných ochozů. Také akce pod otevřeným nebem budou mít svá omezení.

VIDEO: Spojení legend. Holyfield trénuje s Kličkem a Tarverem, Tyson chystá velké oznámení

A Canelo a spol. jsou hvězdami mimo jiné i pro to, že dovedou přinést milioné zisky jen ze vstupného.

Exhibiční duely s charitativním podtextem tak úplně na atmosféře v aréně závislé nejsou, je to trochu jiný byznys. Naopak, právě zde dává smysl akci nabízet jako placený televizní přenos (PPV).

A upřímně, dávají daleko větší smysl, než „válka Youtuberů“ v kleci na domácí scéně, která se schovává za to, že má ukázat cestu gaučových povalečů k ostrým hochům v rukavicích. Co si budeme povídat, všem zúčastněným jde o popularitu, ona zaklínadla dnešní doby – tedy lajky a srdíčka na sítích – více než o sport.

To se už raději opravdu podívám na štípanou dvou boxerských dědků ve špičkové formě, nebo třeba i bitvu politiků Pavla Novotného s Jaroslavem Foldynou, který neskrývají své vzájemné antipatie za zbytečné řeči o cestě bojovníka, ale chtějí si jednoduše vyřešit své spory ručně, stručně v ringu...

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...