Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SLÁVISTA: I uhájení pevnosti má svou cenu

Krasojízda pokračuje. I přes soustavnou snahu nepřátel vsugerovat červenobílým, že se Slavii přinejmenším jaro nepovedlo, je už nyní jisté, že titul obhájíme s větším počtem bodů, vítězství i vstřelených gólů než loni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

looki

28. 5. 2009 9:12
AC

= Association Club !!!

to totiž neni žádnej řečnickej spolek založenej v roce 1892, co se o hodně později začal věnovat fotbalu, aby si při prvnim derby vybrečel pozápasový odvolání góly..

0 0
možnosti

.

28. 5. 2009 12:29
Re: AC

Chaha! Povídali, že mu hráli:-) 

Wikipedie:

"Historie fotbalové Sparty začala v roce http://cs.wikipedia.org/wiki/1891" target="_blank" rel="nofollow">1891, kdy několik nadšenců založilo na pražských http://cs.wikipedia.org/wiki/Maniny" target="_blank" rel="nofollow">Maninách klub se jménem AC Praha. Pěstovala se zde mimo jiné i http://cs.wikipedia.org/wiki/Cyklistika" target="_blank" rel="nofollow">cyklistika, a když byla http://cs.wikipedia.org/wiki/Vltava" target="_blank" rel="nofollow">Vltava zamrzlá, tak i http://cs.wikipedia.org/wiki/Bruslen%C3%AD" target="_blank" rel="nofollow">bruslení. Během jednání http://cs.wikipedia.org/wiki/9._srpen" target="_blank" rel="nofollow">9. srpna http://cs.wikipedia.org/wiki/1894" target="_blank" rel="nofollow">1894 v kavárně Demínka povstal Vladimír Horejc a pronesl slavná slova: „Nechť se náš klub napříště zove AC Sparta!“ V celé http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropa" target="_blank" rel="nofollow">Evropě byla tehdy http://cs.wikipedia.org/wiki/Antika" target="_blank" rel="nofollow">antická kultura v módě, a tak byl návrh schválen s bouřlivým nadšením."

Takže jde o  "Antický Club Sparta", to odpovídá :-D.

0 0
možnosti