Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Sudí zápasu Sparta - Plzeň? Stark je dobrá volba

Sport

  7:00
Delegace elitního evropského rozhodčího na ligový šlágr dvou českých znepřátelených klubů je zřejmě jediná možná volba. Ve zdejším prohnilém fotbalovém prostředí nenajdete sudího, u nějž by byly záruky, že zápas Sparty s Plzní odpíská tak, aby nevznikly pochybnosti ze zaujatého řízení.

Pepe a sudí Stark. foto: Reuters

Neznamená to, že Stark neudělá chybu. Není zaručeno, že svým omylem neovlivní výsledek, který může rozhodnout o titulu. Ale aspoň mu nikdo nebude moci vyčítat, že to udělal úmyslně. Stark je českým fotbalem nedotčen.

Když se oba soupeři střetli na podzim, Radek Matějek neodpískal penaltu ve prospěch Sparty a naopak nesprávně nařídil pokutový kop ve prospěch Plzně. Od té doby se o domácí nejvyšší soutěži víc mluví v souvislosti s korupcí než s fotbalem.

Ligu mistrů, stejně jako Stark, píská i nejlepší český sudí Pavel Královec. Jenže je v trestu, protože před necelými třemi týdny zkazil zápas právě Spartě – neodpískal penaltu proti Jablonci. Co by se asi strhlo, kdyby na Letné chyboval znovu?

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč