Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Liberecké fiasko a Neumannové nelogická logika

Sport

  8:00
PRAHA - Člověk ten její postoj tak trochu i chápe. Jenže... Jméno bývalé hvězdy běžeckého lyžování Kateřiny Neumannové už bude navždy spojené s libereckým mistrovstvím světa 2009, které skončilo finanční blamáží. Úspěšná sportovkyně převzala v roce 2007 ve 34 letech šéfování celé monstrakce s minimálními manažerskými zkušenostmi.

Slavná česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová foto: Mafra - František Vlček

Šampionát měl rozpočet dvě miliardy korun, přesto skončil stamilionovými dluhy. Je lidsky pochopitelné, že aktivní Neumannová pár dní po čtyřicátých narozeninách chce udělat za Libercem tlustou čáru a věnovat se dalším výzvám. Občas ale volí dost nešťastná slova. Třeba když prohlásí, že MS nebyl průs... Jistě, sportovcům se v Česku vcelku líbilo a závody se zdařily.

Jenže při téhle logice by si třeba aktuálně poslední tým fotbalové ligy – Příbram – mohl půjčit dvě miliardy, nakoupit nejlepší hráče ligy a díky tomu se vyhnout sestupu. A pak ještě za některé fotbalisty nezaplatit. Sportovně by to také zvládli. Jenže celkově by to byl stejný průs.. jako Liberec 2009.