Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

KOMENTÁŘ: Úzké kluziště? Děkujeme za nápad, ale raději ne

Sport

  9:16
PRAHA - Mezinárodní hokejová federace IIHF zvažuje, že se všechny mezinárodní zápasy budou podle vzoru NHL hrát na užším kluzišti, tedy při šířce 26 metrů, namísto obvyklých třiceti. Zatím tomu tak bylo v dospělém hokeji výjimečně, například na Světových pohárech nebo olympiádě ve Vancouveru.

Hokejista Pavel Zacha působí v NHL. foto: Reuters

Bokroš je kreatura, v týmu je chaos, kritizuje slovenský útočník kouče

Předseda IIHF René Fasel možnost změny oznámil na právě skončeném mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě. Hra bude podle něj kvalitnější a menší rozměry ledu vnesou do zápasů mnohem více vzruchu.

Pro mnoho fanoušků jsou zápasy NHL modlou a Světové poháry podle zámořím nadiktovaných modelů generačními vrcholy. Nepochybně se zde hraje skvělý hokej, ale pouze když jej hrají skvělí hokejisté. Kteří dokáží i v obrovských rychlostech a na malém prostoru narýsovat kombinaci či vykouzlit překvapivé řešení. Jinak se hra často omezí na sprintování za pukem, co nejrychlejší zakončení a srážky. Ano, i to je pro mnoho diváků atraktivní, ale milovníci opravdové krásy tohoto sportu, kteří se chtějí kochat kombinacemi a ukázkami vyspělého a chytrého hokeje, pak trpí.

Bohužel strádá i český hokej, kde právě chytrost a šikovnost dřív hrály prim. Místo toho nyní často střílíme, dorážíme a srážíme se. Tedy opak toho, kam vyspělý hokej směřuje. Koneckonců i Kanada rok co rok na velkých akcích potvrzuje, že dokáže hrát parádně a získávat medaile, i když nemá své oblíbené úzké kluziště. Protože prostě hraje kvalitní hokej.

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...