130 let
Lukáš Rosol na turnaji v Mnichově.

Lukáš Rosol na turnaji v Mnichově. | foto: ČTK/AP

Rozčílený Murray se pustil do Rosola: Každý tě nenávidí, nikdo tě nemá rád

Australian Open
  •   14:01aktualizováno  18:58
MNICHOV - Andy Murray má za sebou další vyhrocenou bitvu s českým tenistou. Po dramatickém semifinále Australian Open s Tomášem Berdychem zažil v sobotu v Mnichově vypjatý střet s Lukášem Rosolem. Favorizovaný Brit čtvrtfinále nakonec vyhrál, v jeho průběhu si však stěžoval na chování soupeře.

Rosol překvapivě získal nad světovou trojkou první set 6:4 - a když si pak se soupeřem vyměňoval strany, lehce do něj strčil. Murrayho tím vyvedl z míry, Brit se hned obrátil na rozhodčího.

A rozčílení v něm zjevně vřelo. Když se pak chystal na příjem, zamumlal na adresu Rosola: „Děláš to každý týden. Nikdo tě na okruhu nemá rád. Každý tě nenávidí.“

Murray se dokázal na zbytek zápasu zkoncentrovat, vyhrál zbylé dva sety 6:3, 6:2. A úspěšně tak začal svůj nabitý den, v němži zvítězil i v semifinále nad Robertem Bautistou a pod dozorem nového trenéra Jonase Björkmana poprvé v kariéře postoupil na antuce do finále. Padl až ve třetím duelu dne, kterým bylo semifinále čtyřhry.

Srážka Rosola s Murraym

Reakce Murrayho

Jednu vyhrocenou bitvu s českým tenistou už letos Murray zažil. V semifinále Australian Open při zápase s Tomášem Berdychem pořvávala na Čecha Murrayho tehdejší přítelkyně, nyní už manželka Kim (více čtěte ZDE).

Autor: