Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

NBA: Basketbalisté Washingtonu zdolali lídra NBA Golden State

Sport

  9:16
NEW YORK - Basketbalisté Washingtonu porazili nejlepší tým NBA Golden State 112:108 a uštědřili Warriors desátou porážku v sezoně. Jediný Čech v soutěži Tomáš Satoranský odehrál za vítěze deset minut, minul jednu střelu z pole, připsal si ztrátu, faul a asistenci.

Rozehrávač Golden State Warriors Stephen Curry během zápasu s Washigtonem. foto: ČTK

Wizards začali velmi dobře, zatímco hostům zatrnulo už po 93 sekundách. Po souboji pivotů Marcina Gortata a Zazy Pačuliji spadl Gruzínec na svého spoluhráče Kevina Duranta, pro kterého tím zápas skončil kvůli zranění kolena. Stav nejlepšího střelce Golden State odhalí vyšetření v nemocnici.

„O každém zranění slyším nerad, protože zezačátku nikdy nevíte, jak moc je to vážné,“ uvedl kouč Steve Kerr. „Musíme čekat, jak dopadne vyšetření a uvidíme. Držíme mu palce.“ Durant přišel o sérii 562 utkání v základní části, ve kterých dal alespoň deset bodů. Na loňských finalistech jeho zranění možná zanechalo stopy a úvodní část prohráli 26:40. Do poločasu si Wizards vypracovali až devatenáctibodový náskok, ale hosté se do zápasu dokázali vrátit.

Na rozmezí třetí a čtvrté čtvrtiny se dokonce dostali do vedení. Draymond Green k tomu pomohl 14 body i asistencemi a osmi doskoky. Jenže sedm sekund před koncem netrefil Stephen Curry za stavu 110:108 trojku.

Golden State Warriors guard Stephen Curry reacts after a 3-point basket during...
U.S. President Barack Obama makes a joking reference to Golden State Warriors'...

„Normálně takové střely dávám, takže jsem si věřil i tentokrát. Pro takové momenty basketbal hraju. S výsledkem se musím smířit,“ řekl Curry, který se při střelbě z dálky trápí. O den dříve neproměnil ani jeden pokus za tři body, tentokrát měl bilanci 2-9 a dal celkem 25 bodů.

„Nebudu lhát, byl jsem při tom jeho pokusu trochu nervózní. Ale měli jsme štěstí,“ uvedl Bradley Beal, s 25 body nejlepší střelec Washingtonu.

Obranný doskok si pohlídal Markieff Morris, necelé čtyři sekundy před koncem proměnil oba trestné hody a zpečetil výhru Wizards.

Třetí triple double ve své premiérové sezoně si připsal srbský pivot Denveru Nikola Jokič, který se 19 body, 16 doskoky a 10 asistencemi podílel na vítězství 125:107 v Chicagu. Oklahomu dotáhl k výhře 109:106 nad Utahem Russell Westbrook, který dal 12 ze svých 43 bodů v posledních dvou minutách. Navíc měl 11 doskoků a 10 asistencí, zaznamenal tak 30. triple double v sezoně a 67. v kariéře.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...