Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Biatlonová stíhačka žen začala, Češky jsou blízko elitní desítce

Sport

  18:45
WHISTLER/PRAHA - Bylo to první překvapení letošní olympiády. To, když biatlonový sprint na úvod her ovládla neznámá "ruská" Slovenka Anastasie Kuzminová. Ve stíhacím závodu na 10 kilometrů dnes večer můžou překvapit další - třeba Češka Magda Rezlerová, která vystartuje do závodu z devatenácté pozice jen se ztrátou 55 vteřin na vedoucí závodnici.

Magda Rezlerová. foto: Reuters

Že je to jen tajné přání fanoušků i českých závodnic? Nikoliv. V biatlonu, více než v kterémkoliv jiném lyžařském odvětví není o překvapení nouze. Stačí se podívat na výsledky prvních dvou biatlonových závodů na letošních hrách. Navíc pro českou naději Magdu Rezlerovou mluví i fakt, že úvodní sprint zvládla bez jediné chyby na střelnici.

VANCOUVER ON-LINE

Bez šance na úspěch není ani další česká závodnice - Veronika Vítková, která do závodu odstartuje ze 24. místa se ztrátou 1:16 minuty. Přesto favoritky závodu budou jiné - především Němka Magdalena Neunerová, druhá ve sprintu a také průběžně druhá závodnice Světového poháru. Na medaili si určitě myslí vedoucí závodnice letošní sezony Helena Jonssonová (vyrazí do stíhačky z 12. místa) či Ruska Olga Zaitsevová (7.).

Kuzminová se zlatou medailí.

A zapomenout se samozřejmě nemůže ani první slovenskou olympijskou vítězku Anastasii Kuzminovou. Na diváky rozhodně čeká kvalitní podiváná a předkrm před mužským závodem, který začíná dvě hodiny po startu žen.

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...