130 let

Sestry po zápase. | foto: ČTK

Bitvu sester ve čtvrtfinále US Open vyhrála Serena

Sport
  •   9:25
NEW YORK - Serena Williamsová vyhrála ve čtvrtfinále US Open sourozeneckou bitvu s Venus Wiliamsovou. Vítězka newyorského grandslamu z let 1999 a 2002 zvítězila dvakrát 7:6 a oplatila starší sestře porážku z červencového wimbledonského finále. Americká tenistka, která se v semifinále utká s Ruskou Dinarou Safinovou, tak zároveň udržela šanci na získání postu světové jedničky.

Serena Williamsová ve vyrovnaném čtvrtfinále zabojovala především ve druhé sadě. Ve zkrácené hře prohrávala už 2:5 a celkem odvracela osm setbolů, ale nakonec vyhrála tie-break 9:7.

Poprvé si grandslamové semifinále zahraje britský tenista Andy Murray. Šestý nasazený ve čtvrtfinále mužské dvouhry porazil devatenáctiletého Argentince Juana Martina del Potra 7:6, 7:6, 4:6 a 7:5 v semifinále narazí na světovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska, nebo Američana Mardyho Fishe.

Del Potro před středečním duelem vyhrál třiadvacet zápasů za sebou, ale proti Murraymu jeho vítězná série po boji skončila. Během čtyřhodinového zápasu přitom v konečném součtu nasbíral jen o pět fiftýnů méně než jeho soupeř, ale koncovky setů patřily zkušenějšímu Britovi.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

A. Murray (6-Brit.) - Del Potro (17-Arg.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:1), 4:6, 7:5

Čtyřhra - semifinále:

B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Robredo, Roitman (Šp./Arg.) 6:2, 6:1.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

S. Williamsová (4-USA) - V. Williamsová (7-USA) 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

Autor: ČTK