130 let

Klokan má vždy dobrou náladu. | foto: ČTK

Bohemians adoptují živého klokana

Sport
  •   18:05
PRAHA - Příznivci fotbalistů Bohemians 1905 se v následujících dnech mohou na stránkách klubu zapojit do dražby o dresy svých oblíbenců. Vedení vršovického klubu využije získané peníze na charitativní účely. Jedním z nich bude sponzorování klokanů v pražské zoo. Klokan je totiž maskotem klubu.

"Jako "klokani" chceme adoptovat klokany. Budeme o tom jednat s pražskou zoo," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Zároveň uvedl, že týden po startu aukce převyšuje zájem fanoušků původní očekávání. "Proto plánujeme další charitativní projekt," dodal.

Fanoušci zatím mohli dražit dres dlouholeté opory klubu Dalibora Slezáka. Dres osmatřicetiletého útočníka měl vyvolávací cenu 500 korun, ovšem vítěz dražby za něj nakonec zaplatil 44.444 korun. "To jsme nečekali. Jen to dokazuje zájem fanoušků o náš klub," řekl Přibyl. "Nyní se draží dres nového kapitána Marka Nikla. Za jediný den se cena vyšplhala na dvacet pět tisíc," dodal.

Aukce fotbalových předmětů není na české scéně žádnou výjimkou. Naposledy v lednu tohoto roku podobnou charitativní dražbu uspořádala pražská Slavia, která dražila předměty nějak spojené s hráči. Výdělek putoval na dětskou hematologii a onkologii a do Dětského domova Sázava.

Autor: ČTK