130 let

Fotbalisté Sparty jsou podle bookmakerů hlavními favority na mistrovský titul. | foto: Michal Doležal, ČTK

Bookmakeři věří před startem ligy Spartě

Sport
  •   10:33
PRAHA - Selhání fotbalistů Sparty v minulém ročníku, ani výborný výkon Mladé Boleslavi v předkole Ligy mistrů nebo spanilá jízda Liberce za titulem v uplynulém ročníku, nemění nic na přesvědčení bookmakerů, že titul získají hráči Sparty.
S odstupem je za ní obhájce titulu z Liberce. Na outsiderovi ligy se ale odborníci neshodnou:
někteří odepisují oba nováčky nebo Plzeň, jiní Příbram a Slovácko. Kurzy na Spartu jako budoucího mistra se hodně přibližují. Na letenský tým se dá sázet v kurzech od 1,65:1 (Synot Tip) přes 1,7:1 (Tipsport a Expekt) až do 1,85:1 (Fortuna).

Druhým favoritem je Liberec, na který se dá sázet v poměrech 3,8:1 (Synot Tip), 5:1 (Tipsport) a 6:1 (Fortuna).

Větší rozptyl je na další favority. Zatímco podle Tipsportu je třetím možným adeptem na titul Mladá Boleslav (10:1), podle Fortuny mají větší šance Teplice a Slavia (10:1), Expekt pak staví na takřka stejnou úroveň Mladou Boleslav (6:1) i Slavii (6,5:1). Slavii vidí hodně vysoko také Synot Tip (4,5:1).

Outsideři letos nejsou příliš jasní. Zatímco v Tipsportu se dá v nejvyšším poměru vsadit na titul Českých Budějovic, Plzně a Kladna (všichni 400:1), v Expektu nevěří Příbrami a Slovácku (shodně 100:1). Synot Tip vidí dole Příbram (250:1), ale také Kladno a České Budějovice (225:1).
Autoři: Lidovky.cz, ČTK