130 let

Sabine Lisicki. | foto: Reuters

Byla blízko senzaci. Z kurtu ji ale odnesli na nosítkách

Sport
  •   19:27
PAŘÍŽ/PRAHA - Měla mečbol proti světové trojce ženského tenisu Věře Zvonarevové. Vzápětí Sabinu Lisickou zradilo zdraví, dostala křeče a třetí set prohrála, i když vedla 5:2. Po utkání neměla síly ani dojít k síti a soupeřce podat ruku. Zhroutila se na antuku a do útrob stadion německou tenistku lékaři odnesli na nosítkách. "Ale ani na vteřinu mě nenapadlo utkání skrečovat," sdělila Lisická.

Lisická je na žebříčku WTA na 121. místě. Přesto byla blízko překvapivé výhře nad Zvonarevovou, která je třetí nejlepší na světě v ženském tenisu.

V rozhodujícím setu měla Lisická za stavu 5:2 měčbol. Ale dostala křeče. "V žádném případě jsem nechtěla odstoupit. Chtěla jsem bojovat do konce," komentovala Lisická.

Německá hráčka se nevzdala, ovšem zdravotní problémy ji vzaly tolik sil, že rozhodující míček nedokázala uhrát a prohrála pět gamů v řadě. "Křeče začaly na konci druhého setu. Ty pokračovaly i ve třetím a navíc od stavu 4:2 jsem pociťovala závratě a špatně viděla míč," popsala Sabina Lisická.

Na druhém konci kurtu se Zvonarevová soustředila pouze na sebe. A byla přesvědčená, že utkání může otočit. "Mám dostatek zkušeností. I za nepříznivého stavu jsem věřila, že je v mých silách utkání otočit. Nesledovala jsem, co se děje se soupeřkou," řekla Zvonarevová.

"Nicméně doufám, že bude v pořádku," dodala ruská hráčka, která postoupila do třetího kola.

Autor: Tomáš Vrábel