130 let

Tomáš Rosický v obležení novinářů. | foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Cena za Rosického? Prý osm milionů liber.

Sport
  •   12:12
LONDÝN - Nezveřejněná částka za přestup Tomáše Rosického do Arsenalu je 7,8 milionu liber, tedy 312 milionů korun. Shodl se na tom britský tisk, který se dohaduje, koho český záložník v týmu nahradí.

Podle ostrovních novin je podpis smlouvy s Rosickým druhou dobrou zprávou pro londýnský klub od prohry ve finále Ligy mistrů. Tou první bylo prodloužení kontraktu s francouzskou hvězdou Thierrym Henrym.

Britská média naopak nejsou úplně zajedno v odhadech, koho bude Rosický v Arsenalu vlastně nahrazovat. Podle BBC by to měl být Dennis Bergkamp, což by podle všeho znamenalo, že by český reprezentant trávil více času na střídačce. Častěji se ale kloní k názoru, že Rosický střídá Roberta Pirese, který z Arsenalu zřejmě odchází.

The Sun byl nejrychlejší v hledání Rosického přezdívky. Zatímco angličtí rozhlasoví reportéři se dva dny nedokázali shodnout na tom, zda mu budou říkat "Rosiky", nebo "Rošiky", Sun dnes v titulku napsal prostě Rosi, což je jméno, s nímž se Angličané určitě vyrovnají. Zvlášť, když Sun nový přírůstek z Borussie Dortmund citoval, že Arsenal má na to, aby měl navrch nad Chelsea a ostatně i nad svým letošním přemožitelem ve finále Ligy mistrů Barcelonou.

The Sun citoval i bývalé eso Tottenhamu Steffena Freunda, podle kterého se Rosický může stát hitem Premier League. Hraje podle něj do značné míry stejnou roli, jakou má nyní v Arsenalu Alexander Hleb.

Média nicméně upozornila, že trenér Arséne Wenger není s nákupy před příští sezonou u konce. Nyní se horečně spekuluje o možném přestupu anglického reprezentačního útočníka Michaela Owena z Newcastlu. Spekuluje se, že Owen má ve smlouvě s klubem článek, který mu umožňuje odejít kdykoli, pokud zájemce zaplatí nejméně 12 milionů liber.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat