130 let

Povolená droga na olympijských hrách, české pivo. Ale raději až po výkonu. | foto: Hynek Glos, Lidové noviny

České pivo putuje na olympiádu

Sport
  •   15:47
PEKING - Do českého domu v olympijské vesnici v Pekingu dorazila i jedna z nejdůležitějších zásilek - plzeňské pivo. Prodej i donáška alkoholických nápojů jsou sice v dočasném domově sportovců zakázány, ale Češi jej i přes většinou přísnou kontrolu dokázali na svou základnu v minulých dnech dostat.

Ve větší míře jsme to zkusili poprvé až nyní. Při kontrole si toho všimli, ale argumentovali jsme tím, že je to národní nápoj a že obsahuje jen málo alkoholu," smál se šéf české mise František Dvořák, když dnes novinářům historku převyprávěl. "Podobně jsou na tom prý i Francouzi s vínem," uvedl Dvořák.

Plechovky lahodného moku se však nejspíš vůbec nedostanou ke sportovcům, nebo jen v omezené míře. "Jéééé, vy tady máte pivo?" divila se při pohledu na vychlazené kartony střelkyně Kateřina Emmons. Slavit bude moci až v Českém domě v centru města, kde bude i točené pivo, pokud získá v sobotním závodu medaili. "Ale tam si zajdu, ať ten můj závod dopadne jakkoliv," uvedla obhájkyně bronzové medaile.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat