130 let

Kajakářka Štěpánka Hilgertová. | foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Čeští kajakáři zahájili ME bronzem a stříbrem

Sport
  •   19:12
L'Argentiere la Bessée (Francie) - České kajakářky zahájily mistrovství Evropy ve vodním slalomu ziskem stříbrných medailí v závodě hlídek. Tým ve složení Štěpánka Hilgertová, Irena Pavelková a Marie Řihošková, který vloni skončil čtvrtý, nestačil ve Francii pouze na Slovenky. Kanoisté Stanislav Ježek, Jan Mašek a Tomáš Indruch obhájili v hlídkách loňský bronz.
Kanoisté Stanislav Ježek, Jan Mašek a Tomáš Indruch obhájili v hlídkách loňský bronz. Z vítězství se radovali Němci, druhé místo obsadilo družstvo Slovenska.

Do nedělních finálových bojů se kvalifikovaly v obou kategoriích všechny české lodě. Kanoisté se vešli do elitní dvacítky, nejlepší z nich Ježek skončil třetí za olympijskými vítězi Michalem Martikánem ze Slovenska a Tonym Estanguetem z Francie. Kajakářky skončily do 11. místa, Hilgertová prohrála jen s další slovenskou olympijskou vítězkou Elenou Kaliskou.
V sobotu jsou na programu kvalifikační jízdy a hlídky kajakářů a deblkanoí, v neděli se pojedou všechna semifinále a finále.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK